fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Kratom

Ája

Potřebovala bych poradit jak skoncovat s kratomem.Jsem silnỷ uživatel.Po vysazení mám silnė bolesti,je mi špatně a hodně se klepu.Râda bych vėděla co mám dělat.Děkuji

Odpověděl: Amrit Sen

Ájo, zdravím Vás,

 

díky za důvěru, dobře, že píšete, chápu, že Vám není dobře a možná jste vyděšená. Lépe by Vám mělo být v horizontu dní, nejpozději týdnů. Pokud se tak nestane, nebo budou prožívané stavy momentálně těžce únosné, vyhledejte lékařskou pomoc ihned. Mám na mysli lékaře, nejlépe však psychiatra - adiktologa, který s Vámi probere možnosti a navrhne terapii, možná léky, jak zmírnit a ošetřit Vaše abstinenční, nebo jiné příznaky.

 

Doporučuji Vám nezůstávat v náročné situaci sama, svěřte se někomu z blízkých, komu důvěřujete, uleví se Vám. Zároveň bude nejlepší konzultovat situaci s odborníky, zavolat a zajít do nejbližšího zařízení, které poskytuje poradenské konzultace uživatelům návykových látek, bezplatně i anonymně, se vším respektem k Vašemu soukromí, není nad osobní pohovor.

 

Odpočiňte si, zdravě jezte a dodržujte pitný režim, doplňte vitamíny a minerály, hodit se může kombinace vápník, hořčík, zinek a vyhněte se všem psychotropním látkám, včetně alkoholu. Naordinujte si příjemnou fyzickou zátěž, příroda také léčí. 

 

Co se Vám děje, berte jako jasnou zprávu organizmu, Vašeho těla i psychiky, že pro vás drogy nejsou to pravé a napříště se jim obloukem vyhněte. Pokud to není ve Vašich silách, máte další téma k rozhovoru s odborníky.

 

Kontakt:


Centrum komplexní péče Podané ruce

Dolní náměstí 2

779 00 Olomouc
Telefon: +420 773 996 916
+420 770 174 915
Infolinka: +420 770 177 337
E-maily: terapie.olk@podaneruce.cz
               infolinka@podaneruce.cz
Web: https://podaneruce.cz/centra-sluzby/centrum-komplexni-pece-v-olomouckem-kraji/
          https://podaneruce.cz/

 

Nejsem si jistý, ale CKP Podané ruce mělo otevírat i pobočku přímo v Přerově, na webu jsem ji ale nenašel. Nejlepší bude zavolat na některé z telefonních čísel výše a vše potřebné se dozvíte.

 

Není na co čekat. Přeji Vám vše dobré, ať jste brzy v kondici.

Držím palce, buďte na sebe opatrná,

Amrit Sen.

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko