fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Výměnný program

Nevímkdosem

Dobrý den mohu se zeptat když mi je 15 let, mohu si jít do K-centra vyměnit injekční materiál? A co tam musím říkat atd
Prosím vypiste se konkretneji

Odpověděl: Amrit Sen

Nevímkdosem, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Přijít si vyměnit injekční materiál do kontaktního centra můžete, počítejte ale s tím, že s Vámi budou chtít jeho pracovníci mluvit, protože obvykle mění starším uživatelům drog. 

 

Není úplnou vzácností, že si chodí do kontaktních center měnit i lidé pod 18 let, tedy nezletilí, ale ani s těmi neproběhne případná výměna jen tak a hlavním předpokladem pro možnost využívání jejich služeb je rozhovor, seznámení s jejich chodem, poskytovanými službami a pravidly, až poté je s pracovníky služby možné uzavřít kontrakt, nebo chcete li, ústní, nebo písemnou dohodu, či smlouvu.

 

Asi je Vám jasné, že dvouletý rozdíl, například mezi 32 letým a 30 letým klientem, je něco úplně jiného, než mezi 17 letým a 15 letým a jak jsem psal, kontakt s každým dospívajícím klientem má svá pevná pravidla, která nelze obejít.

 

Kromě zájmů a potřeb klienta v rámci Harm - reduction, snižování rizik a další případné péče, kterou lze využívat i anonymně, chrání služba i samu sebe, aby poskytované služby probíhaly pouze v rámci zákona a nedošlo k jeho porušení, nebo poškození klienta.

 

Stačí takto?

 

Kdybyste se chtěl/a ještě na něco doptat, kdykoli napište.

 

Přeji Vám vše dobré, buďte na sebe opatrný/á,

Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko