fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jsemtoalepříšera

Orel

Myslím, že jsem se včera možná záměrně přímo tématu o tom napití a pití vůbec vyhýbala...Teprve teď mě to začíná mrzet, že jsem slib tak snadno hodila za hlavu, abych se "chvíli cítila" podle sebe "líp". Měl jste pravdu.Kluk si doma hulí a já jsem přišla jednou pozdě domů a ona neví, jestli jsem pila nebo ne...ani se mě "raději" ( asi) neptala"..Jak se má cítit a co to v ní dělá..ví jenom ona. Budu se tedy modlit, aby jí tahle zkušenost nemotivovala k jejímu relapsu.Vidíte...má kamarádka...jak mi pomohla zhřešit, když jsem k tomu byla zrovna tolik náchylná. Možná ona to opravdu necítí jako problém a neudělala to ve zlém, možná.Ale kruci pak je opravdu pro mě lepší být úúúúúplněěěěě sama, pak bych výskyt těhle rizikových situací eliminovala. Zkusím být silnější ve svých předsevzetích..okolí mi to nějak ale neulehčuje. Kam se mám "před světem schovat", sakra.Tak teď už je na lítost trochu pozdě, zbývá mi tedy jen sebemrskačství .Nebo se zas do toho zakousnout a zkusit hlava nehlava abstinovat i přes ty "jako naschvál kladené překážky".Každopádně bylo od vás asi dobré "mě probudit" a nenechat mě usnout na "vavřínech..jako že je po tom ouletu všechno redy".Snad je dobré, že jsem ještě schopna to přehodnotit a uznat, že takhle bych se mohla dostat možná časem zase do průšvihu ...tedy a zase se trochu zabejčit a něco proti tomu dělat. Tak já se "jdu" snažit a dík za "morální lekci"!! Když zase zklamu, tak se asi už půjdu rovnou zahrabat.Bylo by to o něčem a pořád dokola a to není zrovna milý a k normálžití.Ale komu není rady, tomu není pomoci, takže pak..už žádnou ani chtít nebudu! Silným jedincům ZDAR, slabým NO NAZDAR!

Odpověděl: Jakub Minařík

No, možná je to celé o ochotě na problému pracovat. To si myslím že jste. Uklouzáváme všichni a myslím, že to není důvod izolovat se před světem. Spíše zvážit jak to udělat, abych na světě zůstal a uklouzávání se vyhnul, nebo s nimi alespoň pracoval tak, abych neohrozil sám sebe a ty okolo. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko