fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin v pití

S

dobry den..
Mám na Vás otázku.V nedávnej dobe som sa stretávala s človekom,ktorý má čo to dočinenia s drogami,konkrétne je závislý na pervitíne dlhé roky.Stretávali sme sa určitú dobu,počas ktorej som to nevedela.Po nejakom čase sme sa stretli znova a obnovili sme kontakt.Avšak zašlo to ďalej než sa očakávalo.Pri istých problémoch bolo pre ňho východiskom naučiť ma to.Neprišlo samozrejme k tomu spôsobom akým sa to bežne robí.Ale, pervitín sa mu darilo dávať mi do pitia,konkrétne do sladkých nápojov.Malé množstvo z jednej dávky,no opakovane.Mne sa to prejavovalo zrychlenou rečou,vysokým tepom a nespavosťou.Prejavovala sa u mňa nervozita a predstavy,kedy som samu seba videla v situacii ako to robím naplno.Teraz je tomu istý čas,čo som s ním kontakt prerušila, a stane sa mi,že na drogu myslím celý deň.Chcem sa preto opýtať,či je možné,že sa u mňa začína postupne vytvárať istý druh “chtíča”, ktorý ma poháňa a evokuje túžbu po droge a zároveň,či sa to dokáže upokojiť,alebo to môže fungovat ako časovaná bomba?
Ďakujem.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den,

 

i přesto, že jste začala pervitin užívat nedobrovolně, riziko psychické závislosti hrozí také. To, co popisujete, jsou tvz. chutě. Bylo by rozumné se s nimi naučit pracovat, protože, jak sama uvádíte, mohla by to být časovaná bomba.

Doporučuji obrátit se na některou adktologickou službu a o všem co jste prožila a prožíváte, hovořit. Čím dříve, tím lépe.

 

Mějte se hezky, MK

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko