fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Léky + alkohol

Michal

Dobrý den,
mám dotaz ohledně užívání alkoholu a to konkrétně Ketileptu v nízkých dávkách na problém se spaním (25mg) společně s alkoholem , nejsem alkoholik nebo nadužívač alkoholu , ale jednou za čas např v rozmezí 2-3týdnů rád zajdu s přáteli a dám si pár piv (4-5) , od té doby co užívám Ketilept vnímám velké změny v účinku alkoholu a to že si určitou část večera nepamatuji , cítím se další den divně a jsem zmatený a celkově velmi divné stavy ... Moc si nedokážu představit , že bych byl úplný abstinent ... Máte nějaký názor proč tomu tak je ? Alkohol užijí např. 16hodin po užití léků , jak dlouho tedy v těle tyto tyto léky jsou a pokud mohu ještě jeden dotaz je užívání Ketileptu dlouhodobě bezpečné co se týče fyzického zdraví ? Díky moc za váš čas :)

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

ano, i takto se může projevovat interakce alkoholu a quetipainu (Ketilept). Rozhodně bych Vám nedoporučil v průběhu léčby quetiapinem (Ketilept) konzumovat alkohol a když už tak jen velmi střídmě a velmi zřídka. Kombinace antipsychotik a alkoholu může být nebezpečná pro jaterní funkce.

 

Stačí to takto?

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko