fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Satna aplikace

P

Spatne sem si aplikoval pervitin do ruky do bicaku cele mi to zarudlo a pali to co s tim mam delat

Odpověděl: Amrit Sen

Zdravím Vás, 

 

díky za důvěru. Nejspíš se Vám, díky nečistotě, nebo mimožilní aplikaci, či obojímu, tvoří absces.

Doporučuji Vám tedy co nejdříve vyhledat lékařskou pomoc a vyložit karty na stůl. Jen tak můžete předejít možným komplikacím. V opačném případě byste riskoval, že přijdete o ruku, v krajním případě o život.

 

Pokud máte zároveň zvýšenou teplotu, na nic nečekejte a uhánějte do urgentní, nebo pohotovostní ambulance v kterékoli nemocnici, třeba i v noci. Jen díky včasnému ošetření a případnému nasazení antibiotik, můžete být relativně brzy vpořádku, pominu li Vaše injekční užívání drog, které Vám, pokud v něm bude pokračovat, přinese bezesporu další, velmi závažné problémy a potíže.

 

Využít můžete i služeb zdravotnických pracovníků některého kontaktního centra, nebo spádového terénního programu, ty jsou však, s výjimkou pražského Kontaktního centra SANANIM, o víkendu mimo provoz. Počátejte ale s tím, že Vás ošetří a i tak Vám doporučí lékařskou pomoc vyhledat, protože nedisponují lékařem, potřebnou technikou a ani vám nemohou předepsat případně potřebné léky.

 

Jak podle oblasti a typu služby najdete kontakty na zmíněné bezplatné služby a zařízení, se dozvíte na našich stránkách v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Užitečné odkazy:

http://www.edekontaminace.cz/clanek/2/504/absces-znamy-neznamy.html

http://www.edekontaminace.cz/clanek/2/25/abscesy-atd-vcetne-protiinfekcniho-dvanactera.html

http://www.edekontaminace.cz/clanek/2/92/rady-vsemi-mastmi-mazane.html

http://www.edekontaminace.cz/clanek/6/121/dekontaminace-iii_2008-harm-reduction.html

 

Další užití drogy, pokud Vám tato zkušenost nestačí, odložte na dobu, kdy budete zdráv, nebo na nejdelší možný čas a neaplikujte si injekčně a když už, tak určitě ne do sazaženého místa, ani jeho okolí, dodržujte všechna hygienická pravidla pečlivě filtrujte.

 

Pokud jste natolik závislý, že užívání nedokážete redukovat, doporučuji Vám svoje užívání začít řešit, popovídat si o tom s odborníky, například s pracovníky některé adiktologické ambulance, AT poradny, kontaktního centra, nebo obdobného typu bezplatné, či anonymní služby.

 

Budeme rádi, když se ozvete a napíšete, jak Vám je a jak se situace vyvíjí, jestli vám byla odpověď užitečná.

 

Přeji Vám vše dobré, ať jste brzy v kondici,

Amrit Sen.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko