fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin

Ruzajirig

Dobry den chci zeptat,jestli je mozna mit mislenky nad ktere vlasne vůbec neexzistuji a vytvářet si je sam,verit jim dekuji

Odpověděl: Amrit Sen

Zdravím Vás,

 

díky za důvěru. S ohledem na informace uvedené ve skryté poznámce usuzuji, že se ptáte, jestli se v souvislosti s užíváním psychostimulantů, u Vás mohou projevovat bludy, stihomam, strachy a paranoidní obavy v nejrůznějších, nijak příjemných souvislostech tak, že uvěříte v jejich skutečnost. Ano a nejde o nijak vzácné projevy. 

 

Podobné stavy se mohou projevovat i u do té doby zcela psychicky zdravého člověka, tím spíš u lidí, kteří v sobě nosí předpoklady k psychickým poruchám. 

 

Užívání, ale i jednorázové užití především halucinogenů, psychostimulantů, ale i konopných drog, se může z mnoha možných důvodů projevit toxickou psychózou, nebo nastartovat, či prohloubit psychické onemocnění, v krajním případě způsobit, že se takto zasažený člověk nadobro zblázní.

 

Máte li zkušenost, jakkoli podobnou čemukoli zmíněnému, měl byste se drogám napříště obloukem vyhýbat, nebo přinejmenším odložit jejich užití na co nejdelší čas.

 

Pokud by měly potíže i bez drog přetrvávat, nebo se v nejrůznějších periodách, či intenzitách vracet, vyhledejte lékařskou pomoc, tedy psychiatra - adiktologa a o všech souvisejících okolnostech s ním promluvte.

 

Jestli Vás zmíněné potíže a myšlenky trápí nadmíru, na nic nečekejte a vyhledejte odbornou pomoc hned. 

 

Užitečné odkazy:

http://www.drogovaporadna.cz/stimulacni-drogy/pervitin.html
http://www.drogovaporadna.cz/drogy-a-nemoci/psychicka-onemocneni-a-drogy.html
https://www.substitucni-lecba.cz/novinky/toxicka-psychoza-v-zajeti-stihomamu-435
http://www.cspsychiatr.cz/detail.php?stat=947

 

Vysaďte všechny psychotropní látky, najezte se, doplňte nealko tekutiny, dopřejte si klid. Odpočiňte si, vyspěte se, naberte síly.

 

Budeme rádi, když se ozvete a dáte vědět, jak Vám je, jak si stojíte.

Ať jste co nejdříve v kondici, držím palce.

Jsme tu pro Vás, Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko