fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jak snižovat neurol

Amy

Dobrý den, jsem OZP především kvůli psychickým problémům a těžkým depresím. Mám předepsaný Neurol (1mg),velaxin a Rabakir. Musím ale říct, že jsem o recept na neurol požádala paní doktorku sama. Trpím totiž panickým strachem, že spadnu, mám strach o tatínka, o kterého se starám, o bratra, kterému sociálka odebrala všechny příjmy a hrozí mu, že zůstane na ulici, nemá ani na jídlo i o 23- letého ho syna, kterého už 2x když byl malý porazilo auto. navíc mi chtějí snížit ID ze III. na I. stupeň, a to nevím co by bylo dál. na nic bych neměla. Mám také exekuční srážky na plat i na důchod, a mám panický strach z každého zazvonění. Trpím neuropatií a venku se hrozně bojím, že spadnu. Zkouším si sama neurol u půlku snižovat, ale dostavují se u mě stavy, kdy mám všechny svaly na těle stažené, vnitřní třes, nemůžu pořádně dýchat, motá se mi hlava. Jenže ten neurol mi zase pomáhá se aspoň trochu uklidnit, a nic neBrat vážně. Ale nechci být na něm závislá, ty abstinenční příznaky jsou hrozné. Ale i když neurol mám, a dojde nějaká špatná zpráva nebo se něco stane, udělá se mi tak zle, že se to ani nedá popsat. Uvažuji o hospitalizaci v léčebně, ale jak zvládnu všechno platit, když mám nízký příjem a nemoccenská by byla opravdu velmi malá? Je toho na mě moc, všechno řeším jen já, už se mi ani nechce žít. nemám už žádnou sílu všechno trpět. zkráceně řečeno, žiji jen ve strachu, nic mě už nebaví, neumím se ani z něčeho radovat a smát se. Prosím, odpovězte mi co nejdříve. děkuji.

Odpověděl: Amrit Sen

Amy, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Máte můj obdiv, že v rámci možností fungujete. Z mého pohledu je čas věnovat se sobě, vlastní konsolidaci a úzdravě, protože s takovou zátěží se dlouho fungovat nedá, symptomy, které popisujete jsou zcela na místě, berte je jako apel, výzvu, začít se věnovot sobě, protože jedině tak se může něco zlepšit. Víme, že kdo nedokáže pomoci sobě, těžko pomůže někomu dalšímu a s Neurolem jste si nejspíš pěkně "zavařila".

 

Nevěšte však hlavu, existují cesty, jak z nárčné a zapeklité situace ven, jak se usebrat a uzdravit.

 

Co je nasnadě, potřebujete odbornou podporu a pomoc. Doporučuji Vám zavolat do nejbližšího zařízení, které poskytuje bezplatnou podporu lidem s psychickými potížemi a zároveň pracují s lidmi, kterým se do života jakkoli "zamotaly" návykové látky a domluvit si termín schůzky. Nesejde tolik na tom, jestli se spojíte s odborníky adiktologické ambulance, AT poradny, kontaktního centra, nebo podobného zařízení. Výraznou výhodou pro Vás bude, pokud by měla vlastního, nebo externíhpo psychiatra - adiktologa, ten by mohl být jedním z klíčových odborníků, který Vás podpoří v cestě k spokojenému, šťastnějšímu životu a uzdravení, včetně vysnižovaní benzodiazepinů, resp. Neurolu. S ním můžete konzultovat Vaši případnou hospitalizaci, pokud o ni budete stát.

 

Služby jsou bezplatné a mohou být poskytovány i anonymně, zpravidla disponují i sociálními a dalšími pracovníky, kteří Vám mohou významně pomoci při řešení sociálních a dalších problémů.

 

Při osobním, co nejotevřenějším rozhovoru, po podrobnějším seznámení se situací, Vám vlídní a zkušení odborníci doporučí konkrétní kroky, jak ji řešit, co užitečného pro sebe můžete udělat. Můžete si sjednat pravidelnější konzultace, abyste byla pevnější v kramflecích a věděla, jak reagovat v situacích, které přinese nejbližší čas. Objednají Vás, pokud to nedokážete sama, k zmíněnému psychiatrovi - adiktologovi, jehož péči bezesporu potřebujete, případně Vám poskytnou další potřebné kontakty.

 

Když napíšete ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bydlíte, rádi Vám obratem kontakty na zkušené odborníky v okolí a dosahu pošleme.

Citlivější údaje a informace můžete uvést do skryté poznámky, nebo bude li Vaším přáním naši komunikaci nezveřejnit, pošleme kód, po jehož vložení do patřičného místa na úvodní stránce poradny, se dotaz i odpověď znázorní jen a pouze Vám.

 

Jak je můžete, podle oblasti a typu zařízení, vyhledat sama, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

S sociálně právními tématy Vám v případě ochotně pomohou a na otázky odpoví velmi šikovní profesionálové bezplatné specializované Právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.


P. P. A. N. O. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.


Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně.

 

Kontakt:

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Budeme rádi, když se ozvete a dáte vědět, jak Vám je, jak si stojíte a jak se situace vyvíjí. Také, jestli Vám byla odpověď užitečná. 

 

Věřte, že Problémy lze řešit a potíže v dobré obrátit.

Držím palce, přeji hodně štěstí, kdykoli napište,

jsme tu pro Vás. Amrit Sen

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko