fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Spanek

Vapno

Mam problem se spankem spim maximal ne 5h,us 5mesicu jsem si nedal a nemam to v planu. Bral jsem kolem 20let.je nespavost, nasledek abstinence?

Odpověděl: Jakub Chudomel

 

Dobrý den Vápno,

 

díky za dotaz.

 

Vaše nespavost může i nemusí mít souvislost s vaším 20tiletým užíváním drog. Takto obecně to vůbec nelze posoudit. Je důležité vědět, co jste bral, v jaké frekvenci, ale i řada dalších zdravotních a možná i psycho-sociálních údajů. Nespavost je příznak obrovského množství poruch a nemocí. ¨

Je pravděpodobné, že pokud se nespavost v čase přesně kryje s okamžikem, kdy jste přestal užívat drogy, je pravděpodobné, že to spolu může souviset. Ale ani to není z dotazu zřejmé.

 

Bez lékařského vyšetření se spíše odpovědi, ale také řešení, nedohledáte. A nedoporučuji vám užívat bez lékařské indikace nějaké léky. Můžete si ještě více zavařit. Nic lepšího, než navštívit lékaře, udělat nemůžete.

 

Poradit vám mohou i v odborných adiktologických poradnách. V Praze je provozuje například SANANIM - http://sananim.cz/adiktologicka-ambulance.html nebo zde http://sananim.cz/specializovane-ambulantni-sluzby-cadas.html.

 

Pokud jste po tolika letech přestal sám, je to zajímavé, gratuluji a držím palce k dlouhému pokračování. 

 

A zajděte k lékaři.

 

Jakub Chudomel

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko