fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Stimulanty a sex

terka

Dobrý den, jaké mohou být stimulační látky přírodního charakteru, které mají pozitivní působení na sex a na libido člověka, díky

Odpověděl: Jakub Chudomel

 

Dobrý den Terko,

 

díky za dotaz.

 

Domnívám se, že pozitivním působením na sex myslíte podporu sexuálních funkcí a zvýšení sexuální apetence. 

 

V úvodu je třeba rozlišovat, zda jde řešení situace poklesu či ztráty některé sexuální funkce či apetence. Nebo, když píšete na poradnu, zabývající se především nelegálními drogami, hledáte prostředky, které mohou mít srovnatelně jako některé stimulanty krátkodobý podpůrný efekt na sexuální chuť a výkon.

 

Dále je nezbytné rozlišit, zda míníte povzbudit tyto funkce a chutě u muže, nebo u ženy. Může to být v použití toho kterého přípravku podstatné, jelikož jsme - muži a ženy - především hormonálně elementárně rozliční.

 

Jde-li o náhlý nebo patrný pokles či ztrátu funkce či chuti, je určitě na prvním místě úvaha o návštěvě odborného lékaře. Nejméně proto, aby se postupně prozkoumaly a vyloučily především takové zdravotní příčiny, které by mohly mít ještě další důsledky v dopadu na zdraví.

 

Podívejte se, co k tématu z mužského pohledu píše lékař -http://www.tabuonemocneni.cz/zdravotni-tabu-a-stigmata/muzske-tabu/sex-nejlepsi-gymnastika-cev, z ženského například zde - http://www.sexuologickaspolecnost.cz/sexualni-funkce-zeny.

 

Například až bulvárně známý je přípravek Viagra na podporu mužské erekce. Jde o lék a patří do rukou lékaře, stejně tak jako řada dalších. Pokud hledáte přírodninu, přečtěte si například tento populárně napsaný zajímavý článek s řadou podnětů: https://www.novinky.cz/zena/styl/463475-byliny-ktere-zlepsuji-sexualni-touhy-a-vzruseni.html.

 

A v neposlední řadě je zde celý průmysl, který se tímto tématem zabývá. Pro látky prohlubující sexuální vzrušení operuje většinou s termínem - afrodiziaka. Opět lze vybírat z nepřeberného množství přístupů a látek. Pozor, u některých určitě hrozí riziko předávkování, nebo nežádoucí interakce s léky. Nabídka je obrovská .

 

Další oblasti, kde lze hledat zdroj zvýšení či prohloubení sexuálního prožitku jsou jednak sex samotný a dále vztah mezi partnery. Sex lze odbít, ale lze si ho též užít. Je velice široká škála, jak se hledání efektům zvídavě a k partnerovi/partnerce tolerantně věnovat.

 

Především od žen slýchám, že kde není opětovaný vztah, tam nenalézají sexuální uspokojení. A nezmění na tom žádný preparát.

 

Oblast lidské sexuality je velmi členitá krajina, kterou máme každý odlišnou. Někdo žije na poušti, jiný v tropech a další hibernuje na severním pólu. Proto je zároveň nezbytné rozumět svému sexuálnímu nastavení a potřebám, a optimálně souznít s tímto prostorem i u partnera/partnerky.

 

Kdybyste se chtěla doptat konkrétněji, určitě napište.

 

J.Chudomel 

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko