fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nepříjemná situace

Luisa prvni

Ve zkratce : dotyčný bere drogy s různými přestávkami téměř 20 let, pár let byl na metadonu, tehdy to prý celkem šlo, mimo toho období fetuje stále, pár pokusů o lecbu bylo, většinou po pár dnech z léčby utekl.
Momentálně je na ulici, bez dokladu, má určité zdravotní problémy.
Bere podomácku vyrobený heroin, případně "óčko", už má poměrně silnou fyzickou závislost.
Bere ale i pervitin, benzodiazepiny.
Léčit se sám dobrovolně nejspíš nepůjde.
Pravděpodobně vaří, minimálně to óčko. Znám ho cca 3 měsíce.
Nějakou dobu jsem mu pomáhala (nechala ho u sebe přespat, chtěla mu pomoct s lecbou- bohužel mi došlo až později, že o žádnou nestoji) .
V pátek na mě byl agresivní (vyhodila jsem ho ze svého bytu, choval se hrozne) mám několik modřin, bolí mě hlava po narazu na zeď, sice nakonec odesel, ale bojím se , že přijde znovu, nebo ho někde potkám venku, jemu už na ničem nezáleží , jak se mohu bránit?? Pri.odchodu probehlo.i par výhrůžek. S pribyvajicim casem stale vic lituji, ze jsem nezavolala policii.Netvrdím, že mě.vylozene zbil,první facku dostal.on ode me, nechtěl odejít a řval na celý barák, už jsem to nedala, vrátil mi to a pak už jsem se defacto jen snažila bránit a dostat ho z bytu.ma smysl jít na tu policii teď? Teď je to 24 hod. poté ale mám jen hromadu modřin,nic vážného, bude to vůbec někdo řešit? U lékaře jsem nebyla. Přijde mi, že úplně není s čím,ale přece si nemůže dovolit mlátit holky..?
Já osobně drogy neberu ( nějakou zkušenost mám, ale je to více než 10let), žiju normálně, mám práci, děti a teď strach z tohoto člověka, nevím, jestli mi vůbec budete mít co poradit, možná mi pomůže se z toho i takhle někomu vykecat,není mi psych. úplně fajn(pocity ponizeni, zrady, lítost, bezmoc ..já do něj byla asi nějakým.zvlastním.zpusobem i zamilovaná), navíc je mi trapne někomu přiznat, že jsem naletěla takovému člověku.
Byt, kde ziji mám v osobním vlastnictví, sousedí pro nějaká noční extempore nemají pochopení, on tu vždy akorát udělal bordel, rve v baráku, pod okny .. dá se s tím.neco dělat?
Vlastně obecně je možné se nejak bránit ?
Dekuji za jakoukoli radu.

Odpověděl: Jana Justinová

Dobrý den,

rozhodně máte možnost se bránit, nejen kvůli sobě, ale i dětem byste to měla udělat. je potřeba nejdříve zajít k lékaři, aby Vám písemně potvrdil zranění, tedy i modřiny. S tím pak na policii podat trestní oznámení. Jakmile by Vás znovu obtěžoval. opět ihned volat policii. jak jste už viděla, nezastaví se ani před fyzickým násilím, takže určitě je na místě velká opatrnost.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko