fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

bludny kruh pervitin

Martin

Dobry den, uzivam pervitin 3,5 roku. Prvni pulrok-rok byl trochu divoky, daval jsem si snupanim nekolikrat do tydne, nasledne se mi podarilo to stahnout na temer presne vzdy po mesici. Nekolikrat jsem vydrzel i dva a tri mesice, ale v podstate plati jednou mesicne 0,3-0,5 gramu snupanim. Uz davno se to projevuje jen tak, ze se seknu, onanuju u porna a co je horsi, rozesilam v tom polovedomi a zaseku, kdy se vlastne nemam pod kontrolou ruzne uchylne zpravy pres socialni site a sms, zcela vymyslene. Coz nakonec vedlo i ke ztrate nekolika lidi, kteri si spravne asi klepali na celo a ja na to jako obhajobu nemam uz ani co rict, vysvetlovat ze jsem to nenapsal ja a nemyslel to tak, kdyz jsem to napsal proste nejde. Dlouhou dobu jsem to cele asi podcenoval, prave proto, ze 95% casu jsem uplne normalni a v pohode, nicmene k cemu to je, kdyz v tech peti zbyvajicich ze sebe udelam debila pred okolim i sam sebou, ztratim zasekem jeden dva dny jak projitim branou v casoprostoru, navic mesicni interval znamena co pokus to mesic a cas tak leti. Rikal jsem si, ze to musi byt jen lehka zavislost kdyz to porovnam s tim co vetsinou uvadi ostatni, coz asi je, ale opet k cemu to je, kdyz se v tom tocim furt dokola a je to uz mozna pres dva roky uplne stejne pokazde. A kdyz ctu "uzivam pervitin 10..14..16 let", nechci tam po tech mesicich dohopsat taky, neumim si to predstavit, vzdyt nakonec je vsechno kolem toho tak smutne, bez vyznamu, prazdne, zivot v depresich. Identifikoval jsem nejake spoustece a udalosti, ktere tomu zase jak hodinky vzdy uplne presne na cas predchazi a myslim, ze jsem to cele tak nejak vicemene rozkodoval v sobe, proc to davam, v jakych situacich, jak se citim, co od toho cekam, co mi to ma dat atd..stejne jako diky tem nesmyslum v smskach jsme myslim pochopil nejake sve mindraky, problemy traumata a snad se jich diky tomu i zbavil, preci jen to vse opravdu vychazi ze me, nicmene udrzim to vetsinou o dva dny vic nebo den min a v nejake slabe chvilce hodim vse za hlavu a dam si to. Nevim uz co vic a ty mesicni pokusy uz absolvovat metodou pokus omyl a zrejme objevovanim ameriky nechci. Vcera jsem si zrovna dal, pred chvili jsem se teprve probral.

Nezbyde tedy, nez navstivit nejakeho odbornika, prohlizel jsem internet, ale uprimne nevim kam muj problem presne spada a co je pro me vhodne, jsem z Prahy, normalne pracuji a ze takhle fetuji na me neni samozrejme nijak poznat, mezi fetaky se nepohybuji, v mem okoli vlastne neni zadny.

Muzete mi tedy prosim doporucit neco konkretniho a nastinit, co me asi ceka?

Nakonec jen uvedu po precteni ostatnich dotazu, ze na mem pripade je videt, ze frekvence uzivani ani mnozstvi drogy samo o sobe nevypovida o nicem, nekomu muzou podstanym zpusobem zneprijemnovat zivot i takrka zanedbatelne davky. To co ma leckdo na tyden i mene ja mam na rok. Uprimne ale nechapu lidi, co udavaji, ze si davaji obcas, tedy maximalne parkrat do tydne.. Na pocatku meho fetovani jsem se mezi lidmi co fetuji pohyboval a sam tak uzival a byl jsem uplne v p...i a nepotkal jsem nikoho, na kom by se to pri takhle pravidelnem uzivani nepodepsalo. Zvlast pervitin, neracionalni, zla a hloupa droga. Obcas, aby to bylo kompatibilni s normalnim zitim je podle me tech jednou mesicne a samozrejme spis s vetsim odstupem a ne asi pravidelne, jinak to zavani zavislosti a to je problem. Rekreacne take nebude 1x tydne, ale spis 5x za rok.. Bude to znit tvrde a miri to i proti me, ale ja osobne bych na zaklade zkusenosti me a lidi ktere jsem mohl potkat dal otocku od kohokoli, kdo uziva jakekoli mnozstvi pervitinu, v rekreacni uzivani moc neverim.. Bude jen otazka kdy do toho spadne a slusnym lidem clovek zavisly na pervitinu nemuze chybet a nic jim nabidnout. Asi bych mel mit otevrenejsi postoj, ale bohuzel.

Odpověděl: Jakub Chudomel

 

Zdravím vás Martine,

 

díky za dotaz.

 

Chápu, že jste momentálně poněkud v propadu, jste li čerstvě po vaší pravidelné měsíční tortuře. Něco s tím udělat s pomocí odporníků je skutečně dobrý nápad. Mohu vás ubezpečit, že na vašem místě již stály zástupy lidí před vámi, kteří se rozhodli přestat a dnes žijou spokojený život.

 

Doporučuji vám zkusit léčbu ve stacionáři SANANIMu. Konrétní informace včetně kontaktů naleznete zde - http://sananim.cz/denni-stacionar-(dst)/prijem-klientu.html.

Určitě se na ně brzy obraťte.

 

Budu rád, když napíšete, jak jste se rozhodl.

 

Hezký den J.Chudomel

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko