fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislý syn na marihuaně

Marie

Dobrý den,
velice moc Vám děkuji za odpověď a rádi bychom pomohli jak synovi,protože ho máme rádi,tak i nám všem,protože chceme žít v klidu a beze strachu a aby se manžel uzdravil a měl na to klid.Syn dříve velmi dobře studoval informační technologie,pak měl havárku na motorce,málem mu amputovali 3 prsty ale na úrazovce mu je naštěstí zachránili,ale měl tím pádem velkou absenci ve škole při rekonvalescenci a pak se chytl špatných kamarádů a dnes jsme v takovéto zlé situaci.Jsme z Vysočiny a do Prahy je to dost daleko,jestli by bylo blíž nějaké centrum pro rodiče,tak bychom byli rádi a domluvili si schůzku.Poblíž pro nás je Brno, Jihlava, Třebíč, Nové Město n. M.Pokud by zde takové centrum nebylo,tak bychom přijeli i do Prahy a dohodli bychom si schůzku tam.Ještě jsem Vás chtěla poprosit o další radu, zda je dobré či ne, pokud bychom viděli že zrovna je v lepší klidnějí náladě,probrat s ním, že se může jednat i o toxickou psychózu a že mu chceme pomost.Bojím se že to ještě zhorším že začně vyvádět,protože on to vidí jinak, on říká mě,že já jsem psychopatka a že jsem ho zničila,to asi proto že se ho snažím vrátit na dobrou cestu, že mě vidí jako nepřítele,protože vše teď vidí jinak,obviňuje mě, že nedostudoval kvůli, že mohu za manželovi nemoc atd.Prostě své viny hází na mě až nás z toho samozřejmě moc bolí srdce.A tak nevím, zda mu to alespoň naznačit, že mu toto onemocnění mohlo propuknout a nebo to nechat být a vše probrat až v tom centru pro rodiče.Není nám lhostejné, že to s ním jde jak se říká z kopce a už sami cítíme,že takto ve stresu žít nemůžeme, jsme vyčerpaní a tím pádem nás nic nebaví, nemáme radost ze života i když dcera je v pohodě, hodná a studuje další výšku, ale natolik nás to ovlivňuje že se nemůžeme z ničeho radovat.Ještě jednou Vám velice děkuji za odpovědi.Marie

Odpověděl: Jana Justinová

 

Dobrý den,

myslím, že klidně můžete své podezření na psychózu synovi říct, ale nebude to mít pravděpodobně žádný velký efekt. Jak píšete, spíš bude naštvaný. Nicméně, i vy máte nárok na to něco mu říct, něco si myslet, nemusíte jen tiše trpět. 

 

Je určitě rozumné zajít do centra pro rodiče. V Brně jsou velmi kvalitní služby, bez obav se obraťte na organizaci Podané ruce.

 

Nejlepší by pro Vás bylo Odborné sociální poradenství Brno, kontakt a všechny informace naleznete na http://www.podaneruce.cz/programy-a-pece/primarni-prevence/socialni-poradenstvi-brno/.

 

Přeji hodně štěstí!  

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko