fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

davka

belda

cchci se zeptat co se stane když si moje stara dala prdu do pochvy ???

Odpověděl: Amrit Sen

Beldo, zdravím vás,

 

díky za důvěru. Odpusťte, nejsem si jist, jestli správně chápu Váš slovník.

Budu předpokládat a vycházet z toho, že nejspíš míníte vaginální aplikaci drogy. Nepíšete ani, o jakou konkrétní drogu šlo.

"Co se stane", respektive, co by se mohlo při a po vaginální aplikaci stát, se může u různých drog lišit.

 

Droga, aplikovaná do vaginy, působí obdobně, jako při dalších typech aplikací, při nichž se psychotropní látky vstřebávají sliznicí. Mám na mysli zejména šňupáním - nosem, vložením pod jazyk, nebo anální aplikací - vložením, nebo vstříknutím roztoku s drogou, do análního otvoru.

 

V praxi to znamená, že nástup účinku, je sice o něco pomaleší a "nájezd" znatelně mírnější, než u intravenózní aplikace, také pomalejší, než při aplikci drogy kouřením, kde však může dojít k významným "ztrátám", zároveň však rychlejší a razantnější, než po polknutí drogy, která se do organismu vstřebá přes trávicí systém, trávicí trubicí a žaludkem počínaje, střevy konče. Při polknutí drogy může záležet i na obsahu žaludku a střev, který může vstřebávání zpomalit, či způsobit "ztráty". 

 

Ke "ztrátám na účinku", nebo droze samotné, může dojít i z dalších důvodů a záležet může i na tom, v jaké konzistenci je droga aplikována. Různě velká část drogy může z tělních dutin vypadávat, nebo odkapat.

 

Obecně jsou zmíněné typy aplikací považovány za méně rizikové, než aplikace intravenózní, protože při ní, jsou rizika předávkování, bezprostředního selhání funkcí životně důležitých orgánů, ale i jejich postupného ničení, včetně systému cévního, poškození jater, ledvin, srdce a mozku, zdaleka nejvýraznější. 

 

To však neznamená, že zmíněná rizika neplatí pro aplikace přes sliznice, včetně možného přenosu nakažlivých nemocí.

 

Při každé aplikaci drogy, ať už jakýmkoli způsobem, se hraje o život.

 

Vraťme se k vaginální aplikaci. Pokud by šlo o nerozpuštěnou drogu, pak je třeba počítat s podrážděním, nebo případným poškozením sliznice, které může způsobit řadu komplikací, díky jimž může dojít k onemocněním, jejichž léčba může být náročná. Prostředí ženské vaginy je uzpůsobené k přirozenějším funkcím, než je aplikace drog, která ho vždy, bez výjimky, naruší. 

 

Vaginální aplikace drogy v roztoku, bez setrvání v poloze vleže, může mít za následek, že různě velká část drogy prostě vyteče, odkape.

 

Několik užitečných odkazů:

http://www.substitucni-lecba.cz/jak-jsou-drogy-uzivany

https://theses.cz/id/nqe40a
http://www.edekontaminace.cz/clanek/1/316/analni-aplikace-drogy.html

 

Snad o rizikách užití a užívání drog, něco víte. Doporučuji přečíst si užitečné informace k jednotlivým typům drog, případně rozkliknout další odkazy, v levé liště úvodní stránky naší poradny.

Stačí takto? Kdybyste se Vy, nebo partnerka chtěli ještě na něco doptat, kdykoli napište.

 

Přeji Vám vše dobré, buďte na sebe opatrní,

Amrit Sen.

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko