fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Kanabisová psychoza 2

vandrak32

Kanabisová psychóza

Odpověděl: Bára Orlíková

Zdravím Vás, 

 

díky moc za zprávu ve skryté poznámce. Jsem ráda, že už je Vám líp. Ty přetrvávající dozvuky mohou být spojené s předchozím užitím marihuany. S ohledem na to, že jste kouřil "model" s vysokým obsahem THC, tak by to mohlo celé být způsobené tím, ale stoprocentně to nejsem schopná takto na dálku posoudit. Může to mít i jiné příčiny - pokud jste teď v nějakém větším stresu nebo jste unavený, tak se to na tom může taky podílet. Každopádně bych doporučovala se marihuaně do budoucna vyhnout, zvlášť těmto vysokopotentním modelům. Ty mají vyšší poměr THC na úkor ostatních kanabinoidů než konopí obvykle má, takže mohou mít pak víc halucinogenní účinky a chybí tam ochrana, kterou mohou prokazovat ty ostatní kanabinoidy (např. CBD, to se ukázalo jako protektivní, co se týče rozvoje nějakých psychotických stavů).

Jak už jsem psala v předchozí odpovědi, ty stavy mají tendenci se ve zvýšené míře opakovat po dalším užití konopných drog, pokud už se to u vás jednou projevilo. Taky bych si být vámi dávala pozor i na jiné látky, které mají halucinogenní a/nebo stimulační účinek, mohlo by se to pak projevit stejně. 

Zkuste víc odpočívat a udělat si nějaký pevnější denní režim, pokud to lze, rozumně jíst, a vyhnout se nějakým větším kvantům alkoholu. To by mohlo na ty poruchy koncentrace a paměti pomoci. Pokud by to přetrvávalo v průběhu dalších týdnů a nelepšilo se to, tak se případně znovu ozvěte. Ono to obyčejně spontánně přejde samo, ale výjimečně se může stát, že některé symptomy přetrvávají. Tak kdyby vás ty potíže se soustředěním, pamětí a ta zmatenost nějak výrazně obtěžovaly, tak napište, a mohla bych vám doporučit někoho vhodného z kolegů, s kým byste to mohl řešit.

Zatím přeji hodně štěstí a jsem ráda, že se to celkově vylepšilo. 

Bára Orlíková

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko