fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Drogy a darování krve

F.R.

Dobrý den,
chodila jsem pravidelně darovat krev, ale před časem jsem občas začala užívat emko a trávu (emko jsem měla zatím jen 2x, mezi užitími cca tříměsíční pauza). Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po posledním užití těchto drog (hlavně toho emka) bych mohla jít zase darovat krev, abych tím nikomu neublížila. A také zda u otázky v dotazníku, zda jsem někdy užívala drogy, musím tyto dvě látky uvést, jelikož v závorce se u této otázky píše \"zejména injekční aplikace\" a injekčně jsem nikdy nic neměla a ani mít nehodlám. Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás.

Rozhodnout se tímto způsobem pomáhat je velice hezké. Také je rozumné si předem obstarat informace. Toho si velmi cením.

 

Doporučuji před dalším darováním být co nejdéle čistá - čím déle, tím lépe (min tak 2 měsíce). Samozřejmě, že kdyby nastala nějaká opravdu akutní situace týkající se blízké osoby, tak tam by byla na místě konzultace s otevřenou komunikací se zdravotním personálem daného pracoviště. Stejně tak by bylo fajn v dotazníku uvést pravdivé informace.

 

Stačí to takto?

 

S pozdravem, MK

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko