fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

obava z návratu závislosti

Gigi

Dobrý den, je mi 31 let a od 15ti více či méně často užívám drogy, nejčastěji stimulanty, především pervitin. Začala jsem jako typický víkendový uživatel, ale postupem času se drogy stávaly součástí každodenního života a tím bylo i těžší je odbourat. Závislost jsem si nepripoustela, normálně jsem fungovala, takže jsem neviděla problém, zpětně ale vidím, že jsem byla jen krůček od opravdového průšvihu. Pak jsem otehotnela, dítě jsme s manželem (který o plném rozsahu mých potíží s drogami nikdy nevěděl) chtěli a já se vším okamžitě přestala. Myslela jsem si že je vše za mnou, ale nebylo to tak. Když jsem přestala kojit, dala jsem si po více jak dvou letech čáru a všechno šlo na novo a to i přesto že jsem měla doma male dítě a milujiciho manžela. Opět jsem se dostala do začarovaného kruhu, kdy jsem brala téměř denně, jen malé množství aby rodina nic nepoznala, ali i tak... zachránilo mně až další těhotenství. Teď jsou mé druhé dceři skoro tři měsíce a brzy plánuju ukončit kojení protože ze zdravotních důvodů nemůžu kojit déle. Hrozně se bojím, jak to pak zvládnu. Nechci zase skončit jako vždycky. Kdyby manžel zjistil že něco beru opustil by mně a přišla bych i o děti. Problém je v tom, že drogy byly léta můj životní styl, myslím že to že jsem je začala brát tak brzy hodně ovlivnilo mou psychiku. Mám problém radovat se ze života, být prostě jen šťastná- asi klasika u dlouhodobých uživatelů pervitinu. Teď jsem v pohodě protože prostě vím že nemůžu, ale pak? Chtěla bych se zeptat na koho se mám v mém případě obrátit? Na jaké centrum, nebo poradce? Mám pocit, že sama to asi nezvladnu a uvítala bych nějakou podporu ale zase si nemyslím ze by šlo o klasický případ závislosti. Jsem z Prahy, mohli byste mi prosím doporučit nějakou poradnu nebo tak něco? Děkuji!

Odpověděl: Markéta Kordová

Gigi, dobrý den.

 

Skvělé, že jste napsala a máte chuť se na své problémy trochu více podívat. Osobní kontakt je rozumná volba, nebudu se tedy moc rozepisovat.

 

Pokud jste z Prahy, můžete se obrátit na některé z našich ambulantních zařízení, kontakty a další informace naleznete v odkazech.

 

http://www.sananim.cz/kontaktni-centrum-(kc).html

 

http://www.sananim.cz/adiktologicka-ambulance.html

 

http://www.sananim.cz/denni-stacionar-(dst).html

 

http://www.sananim.cz/specializovane-ambulantni-sluzby-cadas.html

 

V případě, že se budete potřebovat na něco doptat po prostudování informací v odkazech, neváhejte ještě napsat.

 

Mějte se zatím fajn, MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko