fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

pervitin

nadej

Prosim Vas o vysvetlenie, aky je rozdiel v brani pervitinu pravidelne, t. j. 2-3 krat do tyzdna po dobu dvoch rokov v nizsich davkach a narazovym branim kazde 2 mesiace vo vyssich davkach (kazdy den pocas 3-4 dni), tiez asi 2 roky. Ma zmysel takeho zavisleho, ktory dokaze abstinovat 2-3 mesiace - lieci sa ambulantne, pricom uziva fluoxetin, pripadne Zyprexa a potom dokaze intenzivne smazit cely tyzden - posielat na ustavne liecenie? Stale tvrdi, ze sa z toho chce dostat, ale ze po tych dvoch mesiacoch dychti po droge tak, ze tomu nedokaze odolat. Zatial vedie vcelku normalny zivot, aj ked donutit ho ist do roboty v obdobi dojazdu je stale tazsie. Existuje nejaky sposob liecby, ktory by mohol byt efektivnejsi? Dakujem Vam za Vase cenne rady, ktore mi uz viackrat pomohli.

Odpověděl: Jakub Minařík

No, každý typ užívání je jiný, ale oba jsou hodně problematické a prezentují i jiný typ závislosti. Ohledně té ústavní odvykací léčby - asi bych ji doporučil. To že někdo smaží v kombinaci s psychofarmaky - je prostě blbý. Osobně bych doporučoval klasickou léčbu někde v Psychiatrické léčebně. Výběr, resp. doporučení kterou konkrétně by mělo být na jeho ambulantním terapeutovi.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko