fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

hranice trestneho cinu pri pestovani?

Katka

Vlastnime zahradu mimo Prahu, ale moc casto ji nenavstevujeme. Pri posledni navsteve jsme zjistili, ze zrejme sousede na nasem pozemku vysadili asi 8 rostlin marihuany, ktera dorostla asi do 2m vysky (na jejich pozemku byly tez marihuanove rostliny). Oznamili jsme to policii, ta okamzite prijela avsak marihuanu na zahrade jen rozslapala a konstatovala, ze pry problem by byl az kdyby nekdo pestoval vice jak 30 rostlin. Me se zda postup divny, navic vec prijela vyresit jen mistni (venkovska) policie, ktera treba muze mit mensi metr na lidi, se kterymi zije v jedne vesnici. Najdu zde radu, zda bylo vse v souladu se zakonem. Myslim, ze sousede by meli za tento trestny cin jit k soudu (navic jeste pouzili k pestovani cizi pozemek). Policie rostliny jen rozslapala, napsala si inicialy rodicu, zasla k sousedum a odjela.

Odpověděl: Pavel Kubů

Jiste neni v poradku bez svoleni majitele provozovat jakekoliv ilegalni ci legalni aktivity na cizim pozemku. Na druhou stranu si myslim, ze pohovor policie s rodici, pripadne Vase upozorneni na vazne naruseni sousedskych vztahu by meli byt pro pestitele dostatecnym varovanim, aby od podobnych aktivit napriste upustili.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko