fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Drogy

Prosím o radu. Syn (16 let) experimentuje s braním drog.Před půl rokem jsme zjistili, že bral (cca 5 x) heroin. Chodíme k psychologovi, do K-centra, na odběry a dalo se říct, že na nějakou dobu přestal. Nyní, je to 2 týdny jsme zjistili, že bral pervitin ( 2x). Samozřejmě to provázely i lži, záškola, finanční problémy. Psycholog doporučuje léčebnu. Nejsme si jistí, že jej máme rovnou odeslat do nějaké léčebny, či jestli existuje nějaká forma ambulantní péče. Syn se chová rezignovaně, v podstatě souhlasí, je z toho velmi smutný, ale tvrdí, že není schopen dokázat, že přestal nadobro, že se obává, že nemá vůli. Prosím, co můžeme ještě udělat?Děkuji.

Odpověděl: Jakub Minařík

Jde o to kde žijete. Kromě léčeben a kontaktních center existují zařízení, která nabízejí intensivnější ambulantní péči případně i strukturovaný denní program. Příkladem jsou např denní stacionáře v Praze (SANANIM) a v Brně (Elysium-nadace Podané ruce). Takže zkuste se podívat vlevo do kontaktů-třeba tam něco najdete. Nebo lépe, pora´dte se o možnostech v kontaktním centru. A nebo se zeptejte znova a udejte i lokalitu. Zkusím vám poradit něco konkrétního.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko