fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

odchod z léčebny

Kamča

Ahoj, Jde o mou sestru - 26let. Je už přes dva měsíce v PL (závislost na perníku, né nitrožilně). Teď uvažuje o odchodu (o 3 týdny dřív). Já nevím... zdá se, že už to má všechno srovnané. Oproti začátcím v léčebně kdy brečela a byla vyřízená je vyrovnaná, rozumná, plná života, ale chce už odejít. že už jí to tam nic nedá, že je v pohodě a chce chodit na doléčování ambulantně. Mám na Vás dotaz co si o tom myslíte. Nikdo jí nemůže přesvědčit, aby tam zůstala až do konce. Chce už prostě domů. Bude to bráno jako "nedoléčení"???

Odpověděl: Dana Pěčová

Neřekla bych jako nedoléčení, ale možná je škoda léčbu nedodělat. Například bude mít lepší vstup do doléčovacích zařízení s léčbou dodělanou. 3 týdny se dají vydržet, i když má pocit, že ji to nic nedává. Možná ten čas může využít k utřídění a doběhnutí zážitků z terapie. Může zkusit něco dodělat do konce. Zkuste ji podpořit, aby úspěšně dokončila. Myslím, že 3 týdny v životě člověka zase nejsou tolik času, aby měla pocit, že něco promrhala.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko