fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Flash-back u extáze

Bunda

Nejdříve bych se alespoň trošku představil. Je mi 17 a chodím na gympl. Asi tak na začátku ledna jsem poprvé vyzkoušel extázi a to půlku. Dva týdny na to jsem si ji dal na jedné kalbě celou. A vše bylo O.K. A 2 týdny na to, mi jednou před usnutím začalo být divně, taková úzkost a celý druhý jsem se cítil fakt zvláštně, hlavně pak večer. Tak jakobych byl opět na extázi, ale v tom nejhorším pocitu. Pak se to zklidnilo a teď se mi zdá, že je to pryč, přesto občas takové záblesky, když chci umím to vyvolat (asi), ale pak uvažuju úplně jinak. Od té doby jsem extáze neměl a ani nic jiného a nikdy nechci! Fuj! Trávu nekouřím, nic jiného jsem nikdy neměl. Mohou mé stavy být způsobeny extází (flash-back). Jak jim čelit. Pomohou vitamíny? A jaktože se to nevyskytlo u mých přátel. Na druhou stranu jsem rád, že tyto stavy přišli, protože mi jimi možná tělo dává najevo, že drogy jsou svinstvo. Poraďte prosím. Děkuji mnohokrát.

Odpověděl: Dana Pěčová

Tyto stavy, které popisujete s extází souvisejí. Jde o flash-back. Moc nerozumím tomu, proč si tyto záblesky vyvoláváte, Obzvlášť, když jsou tak nepříjemné. U každého se to může projevovat jinak, stejně tak vyskytovat. Doporučuji upravit životosprávu, neponocovat, nepít. Pokud to nepřestane, doporučuji návštěvu nějakého zařízení nebo se ozvěte na tel.02/20 80 31 30.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko