fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

deprese, drogy a pocit bezvýchodnosti

Myshka

Stydím se, když čtu nebo slyším o lidech mého věku (něco přes 20), kteří i přes své mládí už úspěšně podnikají, popřípadě studují prestižní školu a přitom pracují...vždycky se s nimi srovnávám a dopadá to katastroficky. Já neumím nic, jen o víkendech pařit a pak přežít hnusný týden v nudném a neperspektivním zaměstnání a těšit se na další pařbu. Bohužel můj kluk a moji spolubydlící žijí úplně stejným stylem života a nakonec mě vždycky "strhnou s sebou", když chci trochu změnit svůj život. Dva z nich to už s drogami hodně přehánějí (začali s perníkem), Já beru "jenom" Éčko, hulím trávu a piju alkohol (ne moc, ale míchám to s E). Nejhorší je, že když jsem párkrát zkusila nejít pařit, víkend byl nudný a šedivý, a místo aby se mi tělo a duše následující týden odměnilo lepší náladou a chutí do života, byla jsem na tom snad ještě hůř než po propařeným víkendu, strašně deprimovaná a unavená, pořád bych jen spala. Situace mi připadá čím dál horší (celkově), často přemýšlím, co s tím udělat. Zkoušela jsem o tom mluvit s kamarády, ale nepřijde jim, že máme problém, i když mají často přes týden horší deprese než já.

Odpověděl: Jakub Minařík

Naučit se něco jiného, než pařit dá trochu práce. Musíte se tomu nějaký čas věnovat, než vás to začne bavit a bude vám to připadat smysluplné. Také stojí za to si najít jiné aktivity. Pokud u nich chvíli vydržíte, výsledky se dostaví. Zkuste to. Je vám teprve 20. I když, já jsem pochopil, že mohu ještě spoustu věcí změnit až o 10 let později. Do té doby, jsem měl pocit, že mi ujel vlak. :-) Byl jsem bl... :-)
P.s. Vydržte, držím vám palce.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko