fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

konopi

Mišutková

muj kamarad uz to delsi dobu prehani s "hulenim" obcas ani nevi co dela!! mam o nej strach, muze se mu stat neco vaznyho??

Odpověděl: Petr Nosek

Dobrý den. Nepíšete co znamená delší doba a ani to co pro Vás znamená, že se mu může stát "něco vážnýho". Nicméně z mého pohledu se mu může stát relativně dost věcí, které jsou nepříjemné. Vedle negativních účinků dlouhodobého užívání THC, které jsou popsány v levém sloupci této stránky v rubrice cannabinoidy je tu i dost dalších. Třeba riziko, že může ublížit sobě nebo svému okolí. THC produkty mohou způsobovat halucinace a vy sama dokonce píšete, že občas neví co dělá. Další riziko je to, že intoxikace THC se mu může začít zdát málo excitujícím stavem a bude hledat jiné drogy... Rozhodně bych doporučoval (pokud mu tedy máte chuť pomoci) si s ním o tom vážně a v klidu promluvit - existuje-li chvíle, kdy je schopen střízlivého vnímání. Vyjádřit mu své obavy a ochotu pomoci je první krok. Jestli můžeme nabídnout své služby, rádi to uděláme, popř. můžeme doporučit jinou instituci. Kontakt na nás: Kontaktní centrum SANANIM, Osadní 2, Praha 7; tel.: 02/83872186. Hodně štěstí.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko