fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislost na alkoholu

Anonym

Dobrý den,

Začnu tím, že můj problém s alkoholem začal již v útlém věku. Cca od 17ti let pravidelně propite víkendy , o nějakou dobu později jsem pila už každý den a to láhev rumu denně. Po dvouleté abstinenci jsem se bohužel k alkoholu vrátila a to k vínu. Nyní se snažím přestat pít. Problém je ten, že vždy vydržím cca měsíc bez alkoholu ale potom si tzv. Cucnu a jsem schopná vypít třeba tři láhve za večer, přičemž ráno pokračuji znova, bez doušku vína nejsem schopná normálně fungovat: mám špatnou náladu, chovám se agresivně, mám výbuchy vzteku , bojím se lidi a nechci vycházet z domu mám strach i z telefonování a praktický střízlivá nedojdu koupit ani rohlíky. Když začnu popíjet všechny tyto problémy se zmírňují . Bohužel v současné době marodím se zády a za měsíc jsem nebyla střízlivá snad ani jednou. Vždy si ráno řeknu že pít nebudu ale nakonec vždycky piju a to během celého dne. Nutno říci že ve společnosti nepiju, spíše piju doma a tajně. Pod vlivem funguji úplně normálně a pokud to že mě vyloženě netáhne, nikdo nepozná že jsem pod vlivem.
Ničí to mě a mojí rodinu ,mám strach že o ně přijdu. Jak mohu se svou závislosti bojovat? Mám se přiznat svým blízkým a třeba i požádat o pomoc?

Děkuji Vám za odpověď.

Odpověděl: Dana Pěčová

 

Dobrý den,

 

zdá se, že se svou závislostí nejste schopna bojovat sama. Možná se pokuste obrátit o pomoc na odborníky, na adiktologickou ambulanci, či na www.drogy-info.cz se podívejte, jaký typ léčby byste chtěla.

 

Za Poradnu Pěčová

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko