fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Synova zavislost

Klarka

Dobrý den,syn se přiznal že bere drogy...nevím jaké ale nepicha si. Je rozhodnutý že se bude léčit,ale protože má rodinu a nechce ji víc ohrozit finančně,tak to chce zkusit ambulantně.chtela bych se zeptat jaky je postup a jak je to časově, hodně to spěchá.Moc děkuji za odpověď.Sara

Odpověděl: Hana Skořepová

 

Dobrý den, Sáro,

 

ohledně ambulantní léčby je možnost se obracet na adiktologická zařízení- ambulance nebo denní stacionáře. V Praze je více možností, kam se může obracet na ambulantní léčbu.

 

Buď v rámci SANANIMu je možnost využít https://www.sananim.cz/sluzby-a-zarizeni/stacionar/ nebo https://www.sananim.cz/sluzby-a-zarizeni/ambulance/, zde je však delší pořadník.

 

- Klinika adiktologie při VFN : https://www.vfn.cz/pacienti/kliniky-ustavy/klinika-adiktologie/odborne-ambulance/

 

https://ondrejov.cz/lecba-zavislosti/skupinove-terapie/motivacni-skupina

 

To jsou některá zařízení poskytující tyto služby v Praze, ale je jich samozřejmě daleko více i včetně zdravotnických ambulancí, psychologických poraden, soukromých zařízení, kde by si musel hradit léčbu. V neziskových organizacích nebo státních zdravotních zařízení je léčba hrazena přes zdravotní pojištění. 

 

Pokud byste chtěla pomoc, informace, jak se k tomu postavit a jednat dále, sama pro sebe, tak se můžete objednat na konzultaci do Poradny pro rodinu https://www.sananim.cz/sluzby-a-zarizeni/ppr/. Nejdříve se jim ozvěte telefonicky, aby měli prostor a čas se Vám věnovat.

 

To samé by měl udělat i syn, ať koukne na odkazy zařízení a zde jsou podmínky vstupu, informace k léčbě a pomoci. Většinou je to však také k telefonickému objednání se předem. 

 

Pokud byste Vy nebo syn potřebovali další informace, napište opět. Případně využijte naší Poradenskou linku  +420 602 666 415 (pondělí - pátek, 13:00 - 17:00), zde by Vás mohli nasměrovat také na příslušná zařízení. 

 

Držím palce synovi a přeji Vám oběma poklidný adventní čas

HS

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko