fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Paranoia z pervitinu

pan X

Dobrý den
Mám problém s pervitinem a paranoidními stavy, když si šnupnu na večer a jdu ven a začne stav a jsem někdy i sám tak mám pocit že mě někdo chce zabít mám sluchový halucinace myslim si že mě nahání duchové mám pocit že mě někdo pronásleduje a ja mu nemohu utect, kámoška říkala abych radči s tím přestal protože ve mě vidí schyzofrenika. Někdy to i kombinuji s alkoholem a další dny upadám do depresí nebaví mě nic kvůly tomu jsem ztratil i několikrat práci.Mám i sebevražedný myšlenky typu proč dál žít a vidím svět extremně černobíle v některý dny se musím řezat i do rukou nožem když si nedám nebo neopiju.Když se to dozvěděla matka chce abych se šel lečit jenže já nechci.když jsem ve společnosti mám myšlenky že mě chce někdo z mojich známích zabít nebo podrazit neměl jsem hezký dětství většinou jsem spal v autě jak v letě tak i zimě a rodina mě moc nemusela spíš na mě furt nadávaly šikana neustále mi něco kradly a já jsem začal mít hodně blízko k drogám. fetuji už tak 10 let ale paranoidní stavy jsem neměl ani z heroinu nebo koksu.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás,

 

paranoia z pervitinu není až tak neobvyklá, bohužel. Bylo by rozumné to začít řešit, ale píšete, že léčit se nechcete. Co takhle o tom, alespoň, s někým mluvit? V našem Káčku na Praze 5 máme psychiatra, mohl byste zcela nezávazně o svých stavech pohovořit, bylo by to pro Vás přijatelné?

 

Ozvěte se!

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko