fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Perník

Krocan

Mám strach z toho že v krizových situacích uteču zpátky k pervitinu.Brala jsem ho asi 20 let ikdyž ne v kuse. Je mi úzko.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

 

 

Dobrý den, Krocane,

 

děkuji vám za důvěru a za dotaz.

 

Jestli jsem to pochopila dobře, tak se snažíte abstinovat, daří se vám, ale v posledních dnech máte krizi a bojíte se, že se k užívání pervitinu vrátíte, je to tak? Předně bych vám chtěla k rozhodnutí vysadit pervitin gratulovat. Vím, že to není snadné. A ráda bych vás podpořila. Je něco, co myslíte, že by vám v tuhle chvíli mohlo pomoct, co vám dělá dobře?

 

Často se lidé vrací k užívání v situacích, které jsou pro ně náročné (emoce, stres, nějaké události, které jsou zátěžové), nebo taky v situaci, kdy se nudí, neví, co dělat. Vy mluvíte o krizi ... děje se tedy teď něco, s čím byste potřebovala pomoct? Máte někoho, na koho se můžete obrátit, komu důvěřujete, s kým se můžete o všem otevřeně bavit? Často pomáhá nebýt s problémem sám a netočit se v myšlenkových kruzích. I to je důvod, proč bych vám doporučila obrátit se nejbližsí kontaktní centrum, kam můžete bez obav z odsouzení zajít a o všem si promluvit. Jejich služby jsou poskytovány diskrétně a zdarma. Ideální je dopředu zavolat, krátce svou situaci probrat a uvidíte, na čem se domluvíte. Protože jste ve skryté poznámce uvedla, že jste ze Šumperka, posílám kontakt na Centrum Krédo. Zkuste se domluvit a pokud byste nepochodila, napište, vymyslíme jinou variantu.

 

Jinak se můžete také ozvat na NÁRODNÍ LINKU PRO ODVYKÁNÍ NELEGÁLNÍCH DROG, tel. 800 35 00 00 po-pá 10-18 h. 

 

A zde kontakt do Šumperka:

 

Kontaktní a poradenské centrum Krédo
Temenická 1, Šumperk

 

Kontaktní osoba: Jakub Lívanský DiS.

Pozice: vedoucí, sociální pracovník

Tel: 583 550 235, 774 716 020

E-mail: k-centrum@pontis.cz

E-mail: livansky.jakub@pontis.cz

 

Provozní doba: Po - Pá 8:30 - 12:00 12:30 - 16:30

 

V tuto chvíli je to ode mne vše. Budu ráda, když napíšete, jak se vám daří a jak jste se rozhodla, ať už to bude jakkoli. A i případném relapsu nepropadejte panice, není to konec světa. Vždycky se můžete znovu rozhodnout nebrat!

 

S přáním hodně sil,

Gabriela Minařík.

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko