fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Aplikace

Niklapik

Jak správně aplikovat intravinační drogu po 20letém užívání drog intravenózně

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Niklapik,

 

děkujeme za Váš dotaz. Nevím, zda se ptáte na správný postup injekční aplikace či na něco jiného. Budu ráda, když svůj dotaz případně blíže specifikujete.

Píšete, že užíváte 20let injekčně. Dvacet let užívání drog a injekční cestou se na Váš zdravotní stav a cévní systém jistě muselo nějak projevit. Zkuste zvážit, zda není na čase s užíváním drog něco udělat.


Nitrožilní užívání drog není zrovna nejlepší volba. Je to nejrizikovější způsob užívání drog a to z mnoha důvodů. Největším rizikem je předávkování přes další rizika, např. nákazy infekčními chorobami až po poškození žil, abscesy, flegmóny a další zdravotní komplikace. Tato rizika lze do jisté míry snižovat, ale nezaručí Vám dlouhodobě dobrý zdravotní stav.
Ideální by bylo zajít do některého z Kontaktních center pro uživatele drog nebo vyhledat terénní pracovníky, kteří by Vám bližší a detailnější informace poskytli. Internetové poradenství má přeci jen své limity.


Tyto služby Vám také mohou poskytnout sterilní materiál k aplikaci, také Vám mohou poskytnout poradenství a pomůcky k jiným a bezpečnějším alternativám užívání drog (např. alobal, kapsle, šňupátka). Tyto služby jsou bezplatné a anonymní. Kromě toho kolegové nabízejí i základní zdravotní ošetření a další poradenství.

 

Víte, kam se obrátit? Když napíšete, odkud jste, zašleme Vám vhodné kontakty. 

Stačí takto?

 

S pozdravem,

 Nikol Spůrová

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko