fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Droga v pití

Magdaléna

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a podělit o svoji zkušenost. Byla jsem v klubu a předtím měla nějaké pivo, byla jsem v náladě, ale rozhodně nebyla opilá. Dala jsem si nějaký ten drink (donesl mi ho jeden kluk) a pak jsem si připadala hrozně opilá, pak se mi najednou udělalo špatně a hrozně dlouho jsem zvracela, válela se po zemi, pobíhala sem a tam a pořád zvracela. Ráno jsem se vzbudila a prý jsem se skoro celý dopoledne smála, pobíhala po bytě, ale už normálně komunikovala. Kolem oběda usla a pak se vzbudila a vůbec nic si nepamatoval. Úplný okno, nepamatovala si večer ani to ráno, celý mi to pak spolubydlící se kterou jsem byla v tom klubu převyprávěla. Nebylo mi pak špatně od žaludku, jako se mi někdy druhý den po tom co pijeme stává, ale jen mě třeštila hlava. Tohle se mi ještě nikdy nestalo, abych měla takový okno, i když jsem hodně opilá všechno si většinou pamatuju nebo alespoň nějaký útržky, ale tentokrát nevím vůbec nic. Měla jsem dvě piva a tři drink. Nejsem nějak drobná a vím, že tohle množství alkoholu mě dostane do nálady, ale můžu pak normálně fungovat. Jsem s téhle situace dost vyděšená, tak jsem se chtěla zeptat, zda je možné, že mi někdo dal něco do pití a v kombinaci s pivem a vodkou to se mnou udělalo tohle a nic si nepamatuju.

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den, Magdaléno,

 

děkujeme za Váš dotaz a za důvěru! 

 

Bohužel, s jistotou Vám potvrdit Vaše podezření takhle na dálku nemůžeme. Mohlo sehrát roli několik faktorů. Jak píšete, mohlo Vám i nesednout množství a kombinace alkoholu, například ve spojení s momentálním fyzickým a psychickým rozpoložením. Ale také jste se mohla stát obětí protiprávního jednání některého z návštěvníků baru. Podle toho co popisujete, by mohlo jít o reakci těla na kombinaci látek, na které není zvyklé. 

 

Nepíšete, jak je to dlouho, co jste v baru byla, ale pokud jde o pár dní (ideálně cca 1-3 dny, z důvodu záchytu drog v těle), stálo by za to zakoupit si v lékárně orientační test na přítomnost návykových látek v těle. Nejčastěji jde o testy z moči, existují i multitesty, které jsou schopny odhalit hned několik typů drog.

 

Pokud se stále necítíte ve formě, doporučuji hodně odpočinku, doplnit tekutiny, vitamíny a minerály. 

 

Pokud by se Vaše podezření potvrdilo a Vy byste chtěla například získat informace, jak lze v takovou chvíli postupovat po právní stránce, mohla bych Vás odkázat na Právní poradnu A.N.O. Nabízí poradenství v oblastech souvisejících s návykovými látkami a jejich služby jsou zdarma.

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

Mají i vlastní online poradnu zde:

https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

 

Držím palce, ať je Vám lépe a buďte na sebe prosím opatrná.

 

Za Drogovou poradnu

Andula Novotná

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko