fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Kratom

Xx

Dobrý den,
v karanténe se mi vymklo z rukou užívání kratomu. Denní dávka se vyšplhala až na 20-25 g. Je mi jasné, že je to problém, pokud si více, jak 24 h nedám další, mám abstineční příznaky. Teď už s tim ale rozhodně chci přestat. Moje otázka zní : je dobrá cesta postupně snižovat dávku? Teď jsem na 7 g za den a můj plán je každej den si dát třeba o gram méně. Potřebuji fungovat a při úplném vysazení se nemohu soustředit a vykonávat praci. Myslíte, že je to takhle možné? Nebo by to člověk měl prostě vysadit okamžitě?
Díky za odpověď!

Odpověděl: Kamil Kalina

 

Dobrý den,

 

ANO, pokud s tím chcete přestat sám bez odborné pomoci a potřebujete fungovat, tak postupné snižování dávek je správná cesta. Velmi oceňuju, že jste se 20-25 g dostal na 7 mg, teď už pokračujte velmi opatrně, třeba buďte na další snížené dávce několik dní.  Takhle se provádí např. vysazování opiátové substituce, a kratom je vlastně opiátová droga (aspoň ten kratom, který asi užíváte). Držím Vám palce!  

 

Doc. MUDr. PhDr. Kamil Kalina, Csc.

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko