fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Řidičský průkaz

Brambor

Dobrý den, momentálně jsem skoro dva měsíce na léčení kvůli užívání pervitinu. Pervitin jsem aktivně užíval cca půl roku..nikdy ne v práci atd. Na léčení jsem nastoupil dobrovolně, protože chci s tím skoncovat. Doma mám manželku a miminko, ona ani nepije nekouří a nikdy to neměla, takže věřím, že abstinenci vydržím už napořád. Mám ale dotaz co se týká řidičského průkazu, na léčení jsem nastoupil čistý, léčbu chci ale už ukončit, protože se mi dostala dobrá pracovní nabídka a chci pokračovat ambulantně. Přijdu o řidičské oprávnění? To by pro mě znamenalo konec práce... Moc děkuji za odpověď..

Odpověděl: Amrit Sen

Brambore, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Přerušovat, nedokončit léčbu, po které by mělo následovat dlouhodobé a intenzivní doléčování, je obrovský hazard, nová práce Vás nezachrání, možná jste si našel důvod, proč to nejde.

 

Doporučuji Vám tedy rychle najít důvody, proč to jde, myslím, že to nebude těžké, nabízí rodina, atd., o kterou možná, stejně, jako o práci, dříve, nebo později přijdete, pokud léčbu a vlastní uzdravení nepřijmete za své.

 

Ze zákona byste sice po nedokončené léčbě řídit neměl, ale někdy se stane, že "kde není žalobce, není soudce", netuším, jak to máte Vy a jestli to Váš lékař, nebo tým, který Vás má v péči, řeší, nebo bude řešit.

 

Nejsem právník, relevantní právnickou odpověď dostanete od pracovníků specializované, bezplatné Právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelům návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči. Právní pomoc poskytuje ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

Tel.: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

Web: http://www.asociace.org/pravni-poradna/

          http://poradna.asociace.org/

Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Stačí takto?

 

Přeji Vám vše dobré, Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko