fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Zavisly otec ditete

Katka

Dobry den. Pred 9 mesici jsem se 4 letym synem odesla od otce ditete,ktery byl zavisly na snupani pervitinu( pred 2lety jsme byli v poradne a tam priznal i kokain). Nyni vse popira,ale zmenila se mu osobnost,temer nespal,vypadavaly mu z pradla pytlicky se zbytkem latky,po byte a ve vecech mel ustrizena brcka,rozebrane prupisky, divne sexualni pomucky,ktere neschovaval syn mohl najit, tc. Cele hodiny sledoval pornografii a byl roztekany,naladovy v extremni mire,nepozorny,poti se,divne pachne.
Nyni je nekolikrat tydne se synem,nekdy vsak se i vic dni neozve a neunesl rozchod,ma vykyvy ve spolupraci. Nyni budu zadat o prideleni do pece,myslela jsem,ze se dohodnem,ale nejde to. Nechci mu syna davat na noc,neni v jeho byte v bezpeci ( jiz driv svedcil proti dealerovi a bojim se ze muze nekomu dluzit,do bytu ho navstevuju narkomani etc.). V pravni poradne mi vsak rekli,ze bych musela jeho zavislost dokazat a ospod se tim pry nebude zabyvat. Poradte prosim,psycholozka rekla,ze mam otci vymezit jasne hranice. Jak jednat se zavislym,kdyz nespolupracuje a popira zavislost. Dekuji.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Katko, zdravím Vás,

 

chápu, že máte o syna obavy, to je vcelku pochopitelné.

 

Netuším, v jaké právní poradně jste byla. Nechtěla byste to ještě jednou konzultovat v právní poradně A.N.O., která se přímo specializuje na potíže související s nelegálními drogami?

 

Poradna poskytuje bezplatné služby a sídlí v Praze. Na osobní konzultaci je třeba se předem objednat.

Pokud žijete někde jinde, lze se poradit buď po telefonu, nebo prostřednictvím internetu (email, webová poradna - odpověď je většinou v řádu dní, max týden), kontakty níže.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95

Praha 3 - Žižkov

 

Tel : 222 582 932, 736 760 701 (pouze pracovní dny)

 

Email : ppano@asociace.org

 

Více zde: www.asociace.org

 

Webová poradna: http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Dále by bylo vhodné, spojit se s naší Poradnou pro rodiče a partnery, ale netuším, do jaké míry by pro Vás bylo možné dojíždět na konzultace do Prahy. V osobním kontaktu byste měla více prostoru poradit se, jak s přítelem komunikovat a jak se pokusit nastavit psycholožkou doporučené hranice. Je pro Vás Praha dostupná?

 

Určitě se ještě ozvěte, MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko