fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislost

Mikkkky

Začal jsem užívat tramal a teď jsem ho vysadil druhý den je mi strašně špatně jak zhruba potrvají abstinencni příznaky

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den, Mikkkky,

 

neuvádíte, zda Tramal, který jste užíval (a teď se jej pokoušíte vysadit), jste užíval předepisovaný lékařem nebo zda jste si ho obstarával jinak.

 

V samotném výsledku v tom sice není rozdílu, ale pokud by Vám lék předepisoval lékař, bylo by nejrozumnější vysazení konzultovat právě s lékařem, který má o Vás kompletní informace o Vašem zdravotním stavu, celkové anamnéze a mohl by Vám léky buď vysadit postupně. Nebo by Vám v případě potřeby mohl napsat případně nějakou jinou vhodnou medikaci, aby vysazení pro Vás nebylo tak útrpné.

 

 

Tramal vyvolává návyk, čím déle je konzumován, tím komplikovanější je závislost na něm, vzniká tolerance, která se postupně zvyšuje. Při prudkém vysazení se může dostavit abstinenční syndrom, který uvádíte, že pociťujete.

 

Při tomto odnětí přichází psychické i fyzické utrpení (v některých případech skoro totožné jako, když se vysadí Heroin, což vyžaduje pobyt na detoxifikační jednotce).

 

Nelze předpokládat s ohledem na minimální informace o Vás, bez osobního kontaktu, vyšetření lékařem, jak na tom objektivně jste. Opravdu je třeba, abyste vše konzultoval osobně s lékařem. To bohužel nelze vyřešit touto formou přes internet. Nejlépe uděláte, když navštívíte lékaře (zdali ho máte), o všem podrobněji pohovoříte, společně se dohodnete co dál. Může Vám lék vysadit postupně, aby Váš organismus nebyl vystavěn zbytečným komplikacím. Pod lékařským dohledem bude celý tento proces pro Vás snesitelnější a jistě i bezpečnější.

 

Zdali jste si lék obstarával jinou formou a v tuto chvíli nemáte kam zajít, klidně můžete napsat znova. Uveďte prosím větší města, která máte v dobré dopravní dostupnosti. Pomůžeme Vám doporučit lékaře, na kterého byste se mohl obrátit.

 

Nebo se sám můžete podívat do databáze kontaktů zde:

http://www.drogy-info.cz/index.php/map/

V rubrice Mapa pomoci - zadat - kraj - město - druh (doporučuji vybírat z těchto možností: AT ambulance, Detoxifikace, Psychiatrická léčba).

 

Přeji, ať tímto procesem projdete co nejdříve a co s nejmenšími komplikacemi.

 

Zatím se mějte hezky, hodně sil!

 

S pozdravem, MK

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko