fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Hlasy v hlave

Znicena

Dobry den, byla jsem s přítelem na týdenní akci, kde jsme s sebou měli tekutou extázi, mko a koule. Každý den jsme na party užili zhruba 2koule, 2ml gabiny a 0,2mka. Do toho jsme pili vodku a spali kolem 3h denně. Zacli jsme v neděli a ve středu, když si šel přítel lehnout začal mít při usinani hlasy a rozhovory v hlavě, k tomu se mu ke spánku přidalo strašne skubani celého těla. Ve čtvrtek jsme si naposledy něco dávali, ale jeho problémy neustaly. Od patka nic, včera jsme se vrátili zpátky domu a problémy s halucinacemi stále přetrvávají, skubani skoro vymizelo. Já z toho nic nepocituji. Jsme občasní uzivatele těchto drog, ale tohle se stalo poprvé, nikdy jsme neměli najednou tak velké množství, jsem silena strachy a nevím co si teď pocit. Na přítele i mě padla od patka strašná deprese, navíc dnes jsme se museli kvůli práci rozloučit a přítel má až sebevražedné sklony. Stezuje si často na šílenou bolest hlavy a má problémy se spánkem. Jak mám postupovat? Kam zajít? Co dělat? Je šance, ze hlasy zmizí a přítel se vzpamatuje?
Již dřív měl vždy těžké dojezdy a depky, je hodně citliví a vše si bere. Mám o nej strašný strach. Prosím poraďte mi.

Odpověděl: Markéta Kordová

Dobrý den,

 

bylo by rozumné, aby přítel co nejdříve navštívil lékaře/psychiatra orientovaného na závislosti. Víte kam případně zajít? Odkud jste?

 

Pokud by se jeho stav horšil, neváhejte a zavolejte záchranný systém, není to legrace...

 

Důležité je již NIC nekonzumovat, tento stav ničím dalším nepřebíjet, a to včetně alka a THC.

 

Budeme rádi, když dáte vědět, jak to dopadlo.

 

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko