fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Partner je závislý na Pervitinu

J

Dobrý den,
Po roce jsem konečně zjistila, po mych předešlých podezření, že je partner závislý na Pervitinu. Je občasným uživatelem 2-3x do měsíce. Tato situace trvá prý 3-5let. Nevykazuje žádné známky užívání drogy. Standardně spí, stravuje se, není hubený, pije alkohol, zkrátka by to na něm člověk nepoznal. Nejlepší kamarád mého přítele je pravidelný uživatelem pervitinu. Jako první krok, při zjištění jeho závislosti, jsem kladla důraz na to, aby přerušil veškerou komunikaci s jeho závislým kamarádem. Bez řečí tak učinil. Sam mi přítel řekl, ze je rad, ze jsem na jeho závislost přišla (pomoci testovacích papírků z moči) že je rád , že o jeho závislosti vím, protože on mi to říct nedokázal, vzhledem ke svému ostychu. Dále řekl, ze je ochoten se léčit a požádal mě o pomoc. Je ochoten navštěvovat psychologa, je ochoten se kazdy den podrobit testu na drogy. Můj dotaz tedy směřuje tam, zda je nutná hospitalizace?? Osobně si myslím, ze by to v tomto případě bylo spíše kontraproduktivní, jelikož se domnívám, že závislost partnera kotví spíše v psychickém problému z dřívější doby s jeho otcem. Partner není tedy pravidelným/každodenním uživatelem. Nevykazuje známky typického “feťáka” či “smažky” s prominutím k těmto výrazům, ale nevím, jak lépe situaci pojmenovat. Proto tedy žádám o rady a doporučení, jak se v této situaci jako partnerka zachovat.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Opět Vás zdravím,

 

zřejmě nedopatřením jste zadala totožný dotaz 2x - pro jistotu kopíruji odpověď i sem.

 

Mějte se fajn, MK

 

Kopie:

Omlouváme se, ale bez osobního kontaktu si netroufáme určit, jaký typ léčby by byl pro partnera dostačující.

 

Doporučuji obrátit se na kolegy u Vás, vše více a podrobněji probrat v osobním kontaktu, informovat se o léčebných programech ve Vašem okolí a naplánovat další vhodné kroky.


Kontaktní centrum, Most k naději

P. Jilemnického 1929

Most
Tel: 602 219 372, 476 102 288
Email: vedouci.kcm@mostknadeji.cz

PhDr. Dagmar Jandová

 

http://www.mostknadeji.eu/ustecky-kraj/k-centrum-most/

 

Mějte se hezky, oběma přejeme dostatek sil.

 

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko