fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Thc

aryasnow

Poslední měsíc hulim málo (1-2x týdne ), ale za pár dní mě čekají testy na drogy ze slin a potřebuju vědět, zda se mám obávat že budou pozitivní na THC. Naposledy jsem měla trávu v pátek a dejme tomu, že by mi testy do týdne dali. Jak dlouho vydrží THC u nepravidelneho hulice?
Slyšela jsem také že kouření ovlivňuje výdrž THC ve slinach, je to pravda? Jsem celkem silný kuřák. A dá se to nějak ovlivnit?
Předem děkuji za odpovědi, pěkný den.

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Prvně, dobrý den!

 

Ve slinách se odráží stav krve. To znamená, že velmi zjednodušeně můžete časy, které platí pro krev s malými úpravami používat i pro detekci ve slinách. 

 

Pokud jde o to, jestli ovlivňuje kouření "výdrž THC ve slinách", pak nikoli - z výše popsaných důvodů. Ovlivnit eliminaci kanabinoidů nelze. 

 

Pokud jde o to, jestli se máte obávat - to těžko říci. Opravdu záleží na vícero faktorech (pravidelnosti užívání, kvalitě drogy, Vašem organizmu, Vašem metabolickém profilu atd.).

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko