fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Zdrogování

Jarouš

Dobrý den. Před 14 dny jsem byl s kamarády v klubu a s největší pravděpodobností mi někdo hodil do piva drogu. Kamarád si dělal legraci, že mám u sebe hodně peněz ze sázek a zřejmě to někoho zaujalo. Měl jsem jen 3 piva, takže vím jistě, že z alkoholu to nebylo. Když jsem pil poslední pivo, odskončili jsme si s přáteli ven na cigaretu, když jsme se vrátili, dopil jsem a během pár minut jsem o sobě nevěděl. Totální okno, nemohl jsem se vůbec udržet na nohou, následně jsem intenzivně zvracel, trvalo to celkem asi 8 hodin. Vzhledem k tomu, že mi zmizela peněženka, včetně všech dokladů, platebních karet atd, o účelu nepochybuji. Od té doby mám zdravotní problémy, pořád se cítím unavený, jako bych měl chřipku, bolí mne v krku a mám hrozně popraskané rty, které mi krvácí a nelze je ničím zhojit. V podstatě nebývám nikdy nemocný, tak si to spojuji s výše uvedeným incidentem. Je možné, abych měl i po 14 dnech zdravotní problémy? Mám navštívit lékaře? Předem děkuji za odpověď.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

díky za dotaz. 

 

Píšete, že událost, která podle vás měla možná za následek současnou zdravotní nepohodu, se stala před 14 dny. Po pravdě bych tedy předpokládala, že nejspíš půjde skutečně o nějakou virozu nebo chřipku, která by si s ohledem na dlouhou dobu trvání zasloužila návštěvu lékaře a nějakou dobu rekonvalescence a odpočinek.

 

K celé věci mne pak napadá ještě jedna věc: zvážil jste oznámení incidentu policii? Ne jen z důvodu krádeže, ale také s ohledem na to, že vás možná někdo přiotrávil, resp. dal vám něco do pití? Drink spiking, jak se tento fenomén označuje, tj. "někdo mi dal něco do pití" u nás není příliš častý, ale je dost možné, že je to i tím, že podobné incidenty lidé příliš neoznamují. Zároveň se velmi těžko prokazuje, že vám někdo do pití něco vůbec dal. Nejčastěji to navíc nebývají ani tak léky, jako spíše větší dávka alkoholu, která se velmi těžko prokazuje, ale má pak pochopitelně za následek stav blízký otravě nebo reálnou otravu alkoholem - člověk o sobě neví, motá se, zvrací ... někdy ale také během těch několika hodin silně prochladne a následně onemocní, nemluvě o tom, že samotná otrava alkoholem tělo také oslabí. Takže moje otázka: nezvažujete třeba i se spožděním podat trestní oznámení? Jednak vás okradli, druhak je možné, že podobný fórek dělá nějaký jedinec nebo parta v daném baru opakovaně ... dost možná byste mohl upozornit na problém a předejít tak dalším, co vy na to?

 

Pokud byste se v tomto směru rád poradil o právní stránce věci, neváhejte se obrátit na naši spřátelenou Právní poradnu A.N.O.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

 

S pozdravem a přáním, aby bylo brzo lépe,

Gabriela Minařík.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko