fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

dcera narkomanka

Sima

Dobrý den,
moje dcera je uživatelka pervitinu.Bohužel ani narození dcery/2017/ pro ni nebyla motivace přestat.Navíc kouří i marihuanu.Problém samozřejmě popírá a bagatelizuje.Otec její dcery je také uživatel drog včetně jejích kamarádů.Denně máme doma hádky,protože situaci nechce řešit.My ji živíme ,otec její dcerky neplatí výživné,k nám nesmí.Dcera nerespektuje naše rady a podmínky.Celá tato smutná situace trvá od roku 2013,kdy dcera opustila střední školu ,samozřejmě kvůli toulavému způsobu života.Situace je neúnosná.V podstatě žijeme ve strachu o vnučku a jsem v pasti,protože s dcerou nehneme.Ráda bych ,aby se probrala a řešila situaci léčbou,navštívila psychologa,začala slušně žít.Uvažovala jsem ,že ji vyhodím z domu,aby byla nucena jít i s malou do azylového domu,kde by byla testovaná a i když by tam žila krátký čas,protože tyto domy jsou plné a pobyt v nich je myslím max.půl roku,možná by se otočila jiným směrem.O adopci vnučky jsem uvažovala,ale mám obavy,že to dceru strhne dolů ještě víc.Je otázka ,nechat věci ať se stanou a vyčkávat nebo zasáhnout a dítě si osvojit.Je to neuvěřitelně složité.Dcera je svým způsobem života zkažená,žila po různých lidech s přítelem,kradli fetovali...,jak otěhotněla nabídla jsem jí pomoc,ale vůbec nic nepomáhá,je závislá,neváží si ničeho.obávám se o její zdraví,jak fyzické tak i duševní.Trpí tím naprosto celá rodina i moje další děti včetně nemocného manžela.Děkuji Vám za radu.Sim.

Odpověděl: Markéta Kordová

Simi, zdravím Vás.

 

Dobře, že píšete a hledáte pomoc.

 

Chápu, že je to situace náročná a zátěž pro všechny kolem. Doporučuji obrátit se co nejdříve, klidně zítra, na kolegyni PHDr. Preslovou, vše s ní zkonzultovat a poradit se co a jak dál. Kolegyně Preslová více jak 20let pracuje se závislými matkami, má plno zkušeností i kontaktů. Můžete se klidně odkázat na mě.

 

Centrum komplexní péče o dítě a rodinu

PhDr. Ilona Preslová

Telefon:    +420 220 80 31 30

                   +420 702 036 237

Email:  pece.dite@sananim.cz

 

http://www.sananim.cz/centrum-komplexni-pece-o-dite-a-rodinu.html

 

Držím palce!

 

Markéta Kordová

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko