fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Semena ze zahraničí, převezená

Og kush

Zdravím, toto je narážka na ostatní komentáře ohledne ilegality převozu semen konopí přes hranice, protože všechny seed banky jsou pojištěny proti tomuto, semena můžete převést s tím že je máte jako odběratelský kousek, a je trestné (u nás) pěstovat či jinak nakládat s touho rostinou.. ..proto se ptám,jak může být toto nelegální, když se u nás po internetu dají sehnat z různých koutů světa v čr z ofiko stránek? Zajímavé..

Odpověděl: Amrit Sen

Og Kushi, zdravím Vás,

 

díky za důvěru, pokouším se chápat Vaše rozhořčení. Odpusťte, ale netuším čí, ani jaké narážky máte konkrétně na mysli, respektive úvod Vašeho dotazu mi není úplně srozumitelný, podobně i věty uvedené ve skryté poznámce. Zkuste to ještě jednou, v klidu a co nejsrozumitelněji, děkuji.

 

Najít na internetu nabídky prodeje a distribuce sporných "materiálů", nemusí zdaleka vždy znamenat, že jde o zcela legální počin, ať už u nás, nebo kdekoli jinde na světě, tím spíš, že se zákony v jednotlivých zemích, státech, někdy i významně, liší.

 

Nejsem právník, proto vám doporučuji, abyste dotazy, týkající se převážení semen konopí přes hranice, u nás, nebo jinde v Evropě, či světě, směřoval na právníky.

 

Relevantní právnickou odpověď můžete dostat i od pracovníků bezplatné specializované Právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.

 

P.p. A.N.O. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací, dále také prostřednictvím webové poradny a písemně:

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: http://poradna.asociace.org/
Webová právní poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

K tématu i mnoho dalšího, najdete například na webu UNODC - Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu:  

https://www.amo.cz/modely/model-osn/urad-osn-pro-drogy-a-kriminalitu-unodc/

http://www.archiv.osn.cz/system-osn/programy-a-dalsi-organy-osn/?i=97

https://www.unodc.org/

 

Přeji Vám vše dobré, buďte na sebe opatrný,

Amrit Sen.

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko