fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Stilnox, psychofarmaka - léčba závislosti 2.

Čoči

Zdravím Vás, pane Sne, děkuji za odpověď. Čeká mě léčebna Kosmonosy (pokud se něco nezmění). Mám k Vaší odpovědi pár reakcí, vycházející z vlastních zkušeností – já vlastně celý život hledám pomoc, z oblasti psychiatrie + psychoterapie (prošla jsem různé psychoterapie, denní stacionáře, otevřené i lůžkové, byla jsem zkoumána ve spánkové laboratoři v nemocnici – moc drahý zařízení, změnila jsem psychiatra za svůj život asi 6x a VŠUDE neměli s užíváním Stilnoxu problém a VŠICHNI psychiatři mně ho předepisovali, i obvoďáci - poprvé jsem přišla k našemu vesnickému obvoďákovi jako dítě a řekla jsem mu, že se hrozně bojím usnout, nejde to už několik nocí a jsem moc unavená a bolí mě celé tělo a padám do tmy.... Znáte to ze Švejka: ‚A teď Vám dáme ňáké prášky!‘ Jasně, umím číst příbalové letáky, měla jsem z něj dost strach, ale neměla jsem jinou možnost. Vítejme v Systému! Moc se mně líbí to heslo z protibabišovských demonstarcí: ‘ukli(d)níme Vašeho syna‘. A takhle to je, hlavně vás ukli(d)nit, aby byl klid na práci a mohli jste bez keců a emočních projevů v pořádku odvádět daně. I ty běžné psychoterapie stojej většinou za pendrek...máš problém? Tak to se musíš změnit? K jakému obrazu? Ten, který tu nastoluje Systém – to tě uzdraví. Většina psychoterapeutů sama trpí oidipovským komplexem a panuje tu (jasně, nevědomě – o to zákeřněji) jakési přikázání: ‚Cti otce svého a matku svou‘. Takže spousta v dětství týraných lidí nesoucí si svá traumata do dospělosti nemají nikdy v bezpečném prostředí možnost v první fázi poslat své rodiče (a všechny, kteří przní jeho duši) do prdele a to direkt!, takže si stále myslíme, že si za své temnosti můžeme samy. Víte, já už ani nemám vztek na svý rodiče (tuto fázi si ale KONEČNĚ nechám na bezpečné prostředí, které mám zajištěné po 3měsíčním pobytu v léčebně) – ono najednou, když se dostanete do regresí a konstelací a chcete odpověď na otázku: Kdo za to může?, dostanete se možná až k neandrtálcům, možná až k dinosaurům, ale strašně mně vadí, že spousta terapeutů si těma temnýma věcma neprošla, nemají ten prožitek, jen nějaké poučky z učebnice, takže máte pocit, že vám nikdo nerozumí (to vytváří ještě větší pocit izolace) a manipuluje vás někam do sých představ o tom, jak žít, jak myslet a jak cítit. Takže lidi, VŠICHNI CO BOJUJETE S JAKOUKOLIV ZÁVISLOSTÍ, MLUVTE O TOM, CO CÍTÍTE, ani nevíte, jak to druhým a vám může pomoct, víc než návštěva psychiatra! Ta krize může bejt obrovskou příležitostí a obrovským darem, který můžete druhým dát, už třeba jen tím, ŽE SDÍLÍTE!!!! Bohudíky, že mám ty toxický psychozy, bludy, panický ataky poté, co se nadopuju tím svinstem, co my tady farmaceutický firmy tlačej...dopadla jsem na dno, jsem ve stavu, že horší to bejt nemůže (ačkoliv může: zešílet pod temnou věží Mordor), ale je potřeba se odrazit, duše je tady, aby se učila, fakt, duše je Světlo – to je její podstata ne tma (ego pod temnou vládou superega, říkejme tomu třeba tak, ale to je jedno), se kterou jsme mnozí ztotožnění.
Jinak: po léčebně hned jedu do té své „naděje na uzdravení duše‘, kde tomu šéfuje psychiatr adiktolog, který 20 let pracoval v nemocnici na psychiatrii, ale pak založil nestátní zařízení, kde lidi můžou léčit svou raněnou duši skvělýma technikama, podle toho, co si jeho duše žádá. Je tam ten duální přístup, kdo bere ty psychofarmaka, tak se to bude snižovat rozumně a pod dohledem, současně s terapií. Nicméně ten člověk mně říká: ‚Potřebujeme pracovat s Vaší psýché a ne s nějakou toxickou bouří způsobenou tímhle mixem prášků‘, v prvé řadě se běžte léčit do léčebny se závislostí na Stilnoxu, ale aspoň 3 měsíce, ten Stilnox to na Vás bude zkoušet ještě min. 2 měsíce po detoxu a to můžou přijít těžký propady, budete možná potřebovat i ty kapačky!.‘ Mně je to jasný, hlavně vím, co mě čeká, až zase přestanu spát. Ale jako, jdu do toho! Dotaz: Kdo se přidá?

Odpověděl: Amrit Sen

Čoči, opět zdravím.

 

Máte můj obdiv a respekt. S většinou zmíněného lze než souhlasit.

Takže..., držím palce, fandím Vám!

 

Budeme rádi, když se ještě někdy ozvete a dáte vědět, jak Vám je a jak se situace vyvíjí.

 

Hodně štěstí, Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko