fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

LSD

Zuzka

Dobrý den,je možné mít schyzofrenii po požití LSD, pokud nemám genetický předpoklad k této nemoci? Děkuji.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zuzko, dobrý den.

 

Nepoznáme to bez lékařského vyšetření takto na dálku přes internet. I v osobním kontaktu trvá nějakou dobu, než lékař tuto diagnózu potvrdí. Většinou jde o dlouhodobější vyšetření, které se skládá z průběžného kontaktu s lékařem a různých typů vyšetření (pohovory, testy apod.).

 

Pokud nemáte dispozice v rodině a pociťujete, že se s Vámi po užití LSD něco podobného děje, otázkou pak je, zda se nejedná o toxickou psychózu. Při chronické intoxikaci, užití vysoké dávky (lze i po jednorázovém užití) se může rozvinout toxická psychóza ve formě paranoidně-halucinatorního syndromu (mezi uživateli slangově řečeno ,,stíha"). Což je stav velmi obdobný stavům, kteří prožívají osoby u kterých je diagnostikována schizofrenie. S tím rozdílem, že pokud se látka nadále neužívá, toxická psychóza postupně slábne, až odezní zcela. Ale to také těžko objektivně zhodnotit touto cestou bez osobního kontaktu.

 

Kde žijete? Bylo by obtížné pro Vás navštívit některé z našich pracovišť v Praze?

 

Ozvěte se ještě.

MK 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko