fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

kontaminace bytových prostor

Kiara

V našem domě asi 14 dní nazpět byla policií nalezena varna střední velikosti, kde se vařil pervitin.Nevíme ale jak dlouho to trvalo. Náš bytový dům je čtyřpatrový a varna byla ve 2. patře. Dočetla jsem se, že kontaminace bytu, kde se vaří je velmi vysoká a že jsou kontaminovány i další byty a společné prostory v blízkém okolí varny. K odhalení došlo právě na základě stížností sousedů na častý nepříjemný zápach vycházející z větracích šachet, kterými jsou byty propojeny. Jsem předseda společenství vlastníků v tomto domě a navíc se mě to přímo týká. Potřebovala bych vědět, kam se můžu obrátit ohledně zjištění míry a závažnosti kontaminace našeho domu, protože sousedé jsou většinou důchodci a případné zdravotní problémy způsobené jedy můžou přikládat svému věku. Nechceme žít v zamořeném domě. Můžete mi poradit co s tím?

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Prvně, dobrý den!

 

Tato poradna se zabývá pomocí a poradenstvím uživatelům návykových látek a tudíž na tuto otázku Vám nejsem úplně schopen odpovědět. Pravděpodobně bych Vám doporučil kontaktovat Státní zdravotní ústav a zkusit se informovat tam.

 

Budu držet palce aby se vše vyřešilo k Vaší spokojenosti. 

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko