fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislost na marihuaně-2.pokus o vložení dotazu

Johana

Dobrý den,

obracím se na vás s problémem s užíváním marihuany. Marihuanu užívám každý večer před spaním, abych zlepšila spánek (tzn. že zvýším počet naspaných hodin na 4 a více). Bohužel ale žádoucí účinek lepšího spaní je vykoupen nežádoucími účinky, což jsou nepříjemné myšlenky, výčitky svědomí a vědomí, že jsem na marihuaně závislá a přejídání. Tyto nežádoucí účinky pak vyznanmě ovlivňují moje běžné fungování - sama si sebe méně vážím, zhoršování sportovní výkonnosti, zvyšování hmotnosti, problémy se žaludkem, plus to spaní už také není tak dobré (nevím zda tolerance nebo kombinace s jídlem těsně před usnutím).
Problém se snažím sama řešit, ale vysazení marihuany vydržím dva, tři dny a pak zase nanovo, pořád dokola. Našla jsem si psychiatra, kterému jsem o užívání marihuany neřekla (sama vychovávám dítě a bojím se, protože se jedná o nelegální látku) a pořídila si na spaní Trittico. Po Tritticu jsem velice ospalá půl dne a vyvolává mi takovou podrážděnost, takže ho neužívám a vrátila jsem se k marihuaně. Nikdo z mého okolí neví, že marihuanu užívám, partnera nemám, bojím se to komukoliv svěřit, je mi 38 let. Do drogové poradny bych nikdy nešla. Chtěla bych najít odborníka-psychiatra (nejlépe třeba z Prahy), který má zkušenost s podobnými pacienty, abych mohla svůj primární problém se spaním řešit nějakým méně destruktivním způsobem. Ve městě, kde žiju bych se bála o tomto problému s kýmkoliv mluvit. Současně bych se chtěla zeptat, zda má psychiatr povinnost hlásit někde (OSSZ, OL), že užívám nelegální látku? Děkuji velice, pokud se mému dotazu budete věnovat. Přeji hezký den.

Odpověděl: Markéta Kordová

Johano, dobrý den.

 

Na Váš dotaz odpovídal kolega Amrit Sen, tak se na to podívejte. Kód 995485.

 

Mějte se hezky, MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko