fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Palexia

Sally

Dobrý den,

užívám šestým rokem substituční opioidní látky. Ze 130 mg metadonu jsem po roce užívání přešel na Suboxone. I kvůli závisosti na clonazepamu. ( 1,5 - 2 mg jednou denně), medikace Zoloftem 100 mg per den.

Po úrazu mi byl nasazen Tramadol, který ovšem nebyl nikterak účinný. Dodám, že užívám 8 mg buprenorfinu. Po té, co mi byl tramadol navýšen až na 30 kapek po probuzení a dalích 30 o hodinu později, To je 600 mg, jsem byl odeslán na centrum bolesti, kde doporučili dávku 8 mg suboxonu zachovat a napsali mi recept na Palexiu retard.
Dnes jsem po ránu užil 300 mg retard. A dvě hodiny na to mám pod jazykem suboxone. Po palexii se potím, mám závratě, je mi horko - podobné tramadolu - a k dotazu. Je vůbec možné aby Tapentadol poskytl plně agonistickou analgetickou reakci, když denně cucám 8 mg? A nemůže mi suboxone způsobit abstineční příznaky? Včera ráno 8 mg, dnes ráno první Palexia a pak až suboxone.

Díky za odpověd

Odpověděl: Veronika Pavlíková

Dobrý den.

 

Vaše otázka by byla spíš vhodná pro lékaře specializujícího se na léčbu bolesti. Na jednu stranu si myslím, že by to mohlo být, jak říkáte, na druhou si ale myslím, že na ambulanci bolesti snad vědí, co dělají. Nechci spekulovat, s léčbou bolesti zkušenosti nemám. Zkuste položit stejnou otázku až půjdete na kontrolu Vašemu lékaři.

 

S pozdravem,

VP

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko