fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

pomoc drogově závislým

Vanesa

Ještě jednou zdravím,
je mi 25, vzdělání mám středoškolské s maturitou, práce dispečerky v bezpečnostní firmě mě nenaplňuje a tak nějakou chvíli o vysoké škole přemýšlím. K seniorům a dětem nijak zvláštní vztah nemám, touto cestou bych se určitě vydat nechtěla. To už bych radši následovala stopy mého otce, šla na policejní akademii a brala to z jiné strany.
Chápu, že pomáhající profesionál je něco jiného, několik desítek sezení jsem už i byla součástí ( ne jako pacient ) a je mi jasné, že to obnáší ještě mnohem víc. Nicméně jsem si jistá, že člověk který je 6 hodin zavřený v autě se zdrogovanými lidmi z nichž jeden má v ruce střelnou zbraň a nechce nikoho pustit ven, nějakou odolnost vůči stresu má. Jako spoustu jiných, jsem tuto situaci musela vyřešit já, ač jsem se do ní dostala omylem a ti lidé, rozhodně nebyli moji přátelé.
Důvodem proč se tedy této skupině lidí vyhýbám je, že jako neprofesionál nepovažuji za vhodné být s touto garniturou jakkoliv spojována. Jednak to není bezpečné a rovněž nechci být svědkem jakýchkoliv nelegálních činností.

Rozhodně Vám ale děkuji za odpověď, přeji hezký den a spoustu kariérních úspěchů.

Odpověděl: Markéta Kordová

Vaneso, ještě jednou Vás zdravím.

 

Díky za doplnění.

 

Chápu, že jste si prošla neobvyklými situacemi, musela toho hodně vydržet, zvládnout, klobouk dolů...

 

Pokud máte ukončené středoškolské vzdělání a uvažujete o VŠ, můžete si vybrat jakýkoliv obor v pomáhajících profesích (sociální práce, pedagogika, psychologie nebo přímo studium adiktoligie na lékařské fakultě). Také je vhodné projít sebezkušenostním psychoterapeutickým výcvikem.

 

Nebo se zkusit obrátit přímo na nějakou organizaci (nevím kde žijete, tudíž nevím kam Vás případně nasměrovat) a zkusit nabídnout své zkušenosti.

 

Klidně se ještě ozvěte.

 

Markéta

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko