fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

testy na délku doby, kdy člověk abstinuje

Babu

Dobrý den,
nejsem alkoholik (alespoň) doufám, ale zvláště o víkendu si večer dám červené víno. Mám péči nezletilé dítě, bývalý partner mi neustále dělá problémy a mj. mi teď chce dítě do své péče a zdůvodnit to mým pitím. Moc se toho nebojím, ale chtěla bych na to být připravená, dají se dělat průběžně testy na to, že člověk vůbec nepil? I několik týdnů, měsíců? Abych byla připravená na případný soudní proces. Kde by mi takové testy byť placené mohli udělat? Budu tam klidně chodit pravidelně.

Odpověděl: Amrit Sen

Babu, zdravím Vás, díky za důvěru.

 

Chápu Vaše obavy a rozumím tomu, že chcete být pro klid o krok napřed. Nevím o žádném zařízení, které by Vás denně testovalo, ale ani to by nestačilo k jistotě, že jste se ten den nenapila. Alkohol se z organismu vylučuje rychleji, než většina návykových a psychotropních látek. I kdybyste se po testování opila, bude Váš dechový test alkotesterem následující den "čistý", pokud byste ještě ten den pít přestala.

 

Z mého pohledu takové testování nepotřebujete. U soudu by to bylo tvrzení jednoho, proti jednomu a bez dalších svědectví by z nich soud nemohl vyvozovat závěry.

 

Určitě jsou jiné, praktičtější a méně komplikované cesty, jak prokázat, že nemáte problémy s pitím.

 

Doporučuji Vám se obrátit na pracovníky specializované právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určenému uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.

 

P.P.A. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultace, také prostřednictvím webové poradny a písemně.

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: http://poradna.asociace.org/

Webová právní poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Dozvíte se, jak postupovat, jakým zbytečnostem se vyhnout a předejít komplikacím.

 

Přeji Vám vše dobré, držím palce, buďte opatrná,

Amrit Sen.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko