fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Test na thc

Vendyss

Dobrý den, když budu mít test na thc pozitivni. Ikdyž mi bude za měsic 18 bude to stále řešit sociálka a mohl by z toho být i výchovné opatření v podobě diagnosťáku ?

Odpověděl: Amrit Sen

Vendyss, zdravím Vás,

 

díky za důvěru.

Omlouvám se, ale neznám kontext příběhu, ani kdo a proč Vás testoval. Napište více, můžete do skryté poznámky, nebo bude li to Vaším přáním, nezveřejníme naši komunikaci vůbec. Pošleme kód, po jehož vložení na patřičné místo úvodní stránky poradny, se naše komunikace otevře jen a pouze Vám.

 

Obecně, pokud byl záchyt THC jediným "problémem" (což nepředpokládám), pak by rozhodně neměl být důvodem k tomu, aby Vás umístili do diagnostického ústavu. Navíc, o takových výchovných opatřeních nerozhoduje sociálka, ale soud, pokud nevznikne dohoda mezi zákonnými zástupci a "sociálkou".

 

Také předpokládám, že pokud se nedopouštíte významných deliktů, tak Vás do diagnostického ústavu umístit do plnoletosti nestihnou. 

 

To jsou ale jen mé fantazie. Máte snad na krku trestní stíhání, nebo jste byla v jakékoli trestní souvislosti souzena?

 

Relevantní právnickou odpověď Vám podá specializovaná, bezplatná Právní poradna A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelům návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.
Poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.
Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací, také prostřednictvím webové poradny a písemně:


Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: http://poradna.asociace.org/
Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Stačí takto? Přeji Vám vše dobré,

Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko