fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

aplikace pervitinu mimo krcni tepnu

chrasta

dobry den aplikoval jsem si pervitin mimo krcni tepnu . jake mohou byt nasledky. dekuji

Odpověděl: Jakub Chudomel

 

Dobrý den,

 

díky za dotaz.

 

Domnívám se, že máte na mysli potenciální zdravotní rizika a komplikace v případě ne zcela povedené aplikace do krku - tzv. paraaplikace. Jde o celkem častý jev. Občas se to povede každému injekčně aplikujícímu uživateli drog.

 

Droga by se měla vstřebat i po aplikaci mimo žilní systém. Může to trvat déle, může se vytvořit boule, která se může vstřebávat déle (v řádu dnů). Můžete v místě vpichu cítit tlak.

 

Asi největší rizika spočívají především v zanesení si infekce do tkáně v místě vpichu, čímž můžete vyvolat ohraničený (absces) či neohraničený (flegmona) zánět. Stačí k tomu i aplikace na nedezinfikované místo. Pokud je místo aplikace bolestivé, natýká, objevuje se výrazné zarudnutí či horečka, prostě pokud cítíte, že něco není úplně v pořádku, běžte k lékaři, nebo alespoň do k-centra. Často se léčení takového zánětu neobejde bez antibiotik (pilule, mast).

 

Více o abscesu se dočtete například zde: - http://edekontaminace.cz/clanek/2/504/absces-znamy-neznamy.html.

 

Zajímavé informace o různých mastích od zkušené lékařky z káčka najdete zde: http://edekontaminace.cz/clanek/2/499/hojive-masti.html

 

Pokud byste nevěděl, tak v Praze najdete K-centrum na Smíchově, na adrese Na Skalce 15. Telefonické  spojení je 283 872 186, nebo 605 240 501.

 

http://www.sananim.cz/kontaktni-centrum-(kc).html

 

Stačí? Dejte vědět, zda jste v pořádku.

 

J.Chudomel

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko