fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Patová situace

Mikulas

Jsem v patové situaci. Chtěl bych se vyléčit se závislostí na pervitinu. Problém je, že pobyt v léčebně (znamená být dlouhodobě pracovně neschopen) a to je pro mě a mou rodinu likvidační. Zatím užívání pervitinu beru jako menší zlo oproti tomu co by nastalo když bych se několik měsíců léčil. Také mne dost trápí, že se neustále pohybuji na nelegálních vlnách a jen se třesu až jednou budu za volantem a udělají mi test na drogy. Protože nemít řidičák pro mne znamená přijít o práci a to nemluvím jak bych kupoval potraviny když nejbližší obchod je 9 Km a autobus jezdí jen 2x denně. Ani si nedovedu představit jak autobusem dovezu jídlo pro pětičlennou rodinu. Nemluvě, že bez práce na ten autobus ani nebudu mít peníze. Mám strach zajít i do nějaké poradny protože jak jednou tento kolotoč začne už nikoho nebude zajímat o co všechno přijdu a jak hodně to poškodí celou moji rodinu. Existuje prosím jakákoliv možnost, která by mi umožnila léčbu se závislosti a nezhoršovala již tak složitou životní situaci?

Odpověděl: Markéta Kordová

Mikoláši, dobrý den.

 

Dnes existují i jiné možnosti, nežli se muset nechat zavřít do léčebny. Jsou ambulantní programy, denní stacionáře, individuální terapie...Navíc v neziskových organizacích můžete využívat poradenských služeb i zcela anonymně. Takže pokud budete chtít svou závislost opravdu řešit, tak věřím, že řešení najdete.

 

Jaká města máte v dobrém dosahu?

 

MK 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko